Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19 STRÖMMING MED PROVENSALSK POTATIS OC
H ROSTAT VITLÖKSSMÖR Strömming i smakrikt sällskap. Ljuvligt gott och med nyttiga fetter på köpet. FÖR 4 PERSONER 1 kg hel urtagen strömming utan huvud eller 600 g strömmingsfilé 600 g färskpotatis 4 vitlöksklyftor 100 g rumsvarmt smör 1 ask körsbärstomater (250 g) 4 salladslökar 4 sardellfiléer i olja 1 dl gröna oliver 1/2 kruka basilika 2 msk olivolja, gärna med citronsmak 3 msk repad, finhackad timjan Låt fisk som ska grillas ligga framme ca 20 minuter så att den blir rumstempererad. olivolja salt, vitpeppar repad timjan till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Sätt ugnen på 200°C. Skär potatisen i halvor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olivolja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda runt och ställ in i ugnen ca 20 minuter. 2.Rör om efter halva tiden. Ta ut och låt svalna något. 3.Skala och rosta vitlöksklyftorna i en stekpanna på medelvärme i 2 msk olivolja ca 5 minuter. De ska bli mjuka och gyllenbruna. Ta av från värmen och låt svalna. 4.Gaffelmosa vitlöken. Blanda vitlöken + oljan med smöret. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 5. Halvera tomaterna. Strimla salladslöken och finhacka sardellerna. Blanda tomater, salladslök och sardeller med potatisen och oliverna. 6.Riv ner basilikabladen. Ringla över citronoljan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och blanda runt. 7.Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen. Pensla strömmingarnas skinnsida med olivolja och klappa in timjan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg gärna i ett grillhalster. 8.Grilla ca 4 minuter på varje sida. Servera den nygrillade strömmingen med vitlökssmöret och potatissalladen. Garnera med färsk timjan. BUFFÉ 5 • 2 01 1 19 fiskar Grilltips
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40