Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 GRILLAD »LAMMFLINTA« Skivad lammstek
blir en ny variant för den som tröttnat på traditionell flintastek. FÖR 4 PERSONER 600 g skivad lammstek med ben olivolja salt, svartpeppar DRESSING 1 vitlöksklyfta 2 msk balsamvinäger 1 dl hackade örter: basilika, timjan och persilja GÖR SÅ HÄR: 1.Torka av köttet och pensla det med olja. Krydda runt om med 1 tsk salt och 1 krm peppar. 2.Grilla köttet över glöden eller i grillpanna i 3–5 minuter per sida. 3.Skala och pressa vitlöken, blanda med balsamvinäger, örter, 2 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar i en kastrull och värm den. 4.Skär köttskivorna tvärs över och lägg dem på ett stort fat. Häll över den varma dressingen. 5. Servera med den varma potatissalladen (se recept nedan) och gärna en grönsallad. m å FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. POTATISSALLAD PÅ GRILLEN Paketet med potatissallad görs klart i förväg och värms på grillen. FÖR 4 PERSONER 800 g små färskpotatisar 1/2 dl hackad gräslök 1/2 dl kapris smör flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Borsta potatisen och koka den nästan färdig. 2.Häll av och lägg potatisen på ett stort dubbelvikt ugnsfolieark. Krydda med gräslök, kapris och 1 1/2 tsk flingsalt. Klicka över 2 msk smör. Vik ihop till ett helt tättslutande paket. is 3.Låt det ligga vid sidan på grillgallret över glöden 15–20 minuter. Öppna paketet och blanda runt vid servering. a FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. 12 BUFFÉ 5 • 2 01 1 KARRÉ AL LIMONE Citronhalvorna får lite sötare smak när de grillas och är goda att pressa över karrén. FÖR 4 PERSONER 4 skivor fläskkarré med ben (ca 600 g) 2 citroner 1 msk honung olivolja salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1.Pensla köttet med lite olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tvätta citronerna noga. 2.Finriv 1 tsk citronskal och blanda med honungen. Dela citronerna i halvor och pensla snittytan med lite olja. 3.Grilla köttet över glöden eller i grillpanna 3–5 minuter per sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner. 4.Pensla köttet med citronhonungen i slutet av grillningen. 5. Servera köttet med citronerna och quinoasalladen. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. LJUMMEN QUINOASALLAD Fräsch sallad med mango och avokado. FÖR 4 PERSONER 2 dl quinoa, vit eller svart 2 avokador 1 liten fänkål (ca 150 g) 1 liten rödlök 1/2 paket fryst, tinad mango i tärningar (125 g) 1 påse rucola (65 g) olivolja flingsalt GÖR SÅ HÄR: 1.Koka quinoan i buljong eller vatten enligt anvisning på förpackningen. 2.Dela och kärna ur avokadon. Ta ut köttet med en liten sked. 3.Ansa fänkålen och skala rödlöken. Skär dem i tunna skivor. 4.Blanda quinoa med avokado, fänkål, lök, mango och rucola. Ringla över 2 msk olja och strö över 1 tsk flingsalt. FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40