Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Veckoplanera FREDAG CAESARSALLAD MED
CHILIMARINERAD KYCKLING Ju längre marinering desto saftigare blir kycklingen. Alla ingredienser till dressingen bör ha ungefär samma temperatur. Mixa dressingen med stavmixer så blir den riktigt fluffig. FÖR 4 PERSONER 600 g kycklingfilé MARINAD 2 vitlöksklyftor 1 tsk chiliflakes 1 msk torkad oregano 2 msk flytande honung 2 msk olivolja 1 msk soja CAESARSALLAD 2 romansallad (ca 200 g) 1 dl grovt riven parmesan 1 ägg 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk kapris 2 dl matolja 1 påse krutonger (120 g) hyvlad parmesan till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka vitlöken. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär varje kycklingfilé i ca 3 cm stora bitar. 2.Blanda kycklingen med marinaden och låt marinera minst 30 minuter i kylen. 3.Sätt ugnen på 225°C. 4.Mixa riven parmesan, ägg, citronjuice och kapris i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning. 5. Skär romansalladen i grova bitar. 6.Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen ca 15 minuter. 7.Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Skär kycklingen i skivor. 8.Blanda salladsbladen med dressingen. Lägg i en stor skål och strö över hyvlad parmesan och krutonger. Toppa med skivad kyckling. FÖR ALLA? Gör glutenfri: uteslut krutongerna eller gör egna av glutenfritt specialbröd. Fri från laktos, men kontrollera krutongerna. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera krutongerna. Innehåller ägg. Vill du få familjen Sparrings inköpslista för veckan direkt i din mobiltelefon? Gå in på ICA.se/buffe BUFFÉ 5 • 2 01 1 25 Inköpslista
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40