Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 GODA TILLBEHÖR Wraps och burgare pass
ar många, och de inbjuder till att gästerna blir sina egna kockar. Robert och Maria dukar gärna upp en massa olika tillbehör, de flesta bekvämt färdigköpta. Hamburgerdressing, vitlöksmajonnäs och avokadokräm tycker de är värda att lägga lite extra jobb på. På brickan ser vi grillade paprikor och auberginer inlagda i olja på burk, rostad lök, avokadokräm, hamburgerdressing, vitlöksmajonnäs samt skivad tomat, rödlök och saltgurka. Dessutom föreslår Robert och Maria grova skivor vällagrad cheddarost, färdigköpt hummus, skånsk senap, ketchup samt spröda salladsblad. Tillbehören passar lika bra till wrapsen som till hamburgarna. Den som vill ha något vegetariskt på grillen föreslås lägga på tjocka skivor av halloumi. VITLÖKSMAJONNÄS För att man ska lyckas med en majonnäs bör alla ingredienser ha samma temperatur. Hälften av vitlöksmajonnäsen används till hamburgerdressingen. GER CA 4 DL Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor. Vispa ihop 3 äggulor, 1 1/2 tsk dijonsenap, 1 msk färskpressad citronjuice, vitlök och 1/2 tsk salt. Tillsätt 3 dl matolja i en tunn stråle under fortsatt vispning, använd gärna elvisp. Tillsätt ev lite vatten om majonnäsen känns för tjock. Lägg hälften av majonnäsen i en skål och använd resten till hamburgerdressingen (se nedan). Ställ kallt fram till servering. HAMBURGERDRESSING Låt gärna stå kallt ett par timmar för att smakerna och konsistensen ska sätta sig ordentligt. GER CA 3 DL Blanda 2 dl vitlöksmajonnäs (se recept ovan), 2 msk het chilisås (ketchuptyp), 1 tsk chiliflakes, 2 msk finhackad schalottenlök, 2 msk grovhackad kapris, 2 msk finhackade cornichons och 2 msk finhackad persilja. Ställ kallt fram till servering. AVOKADOKRÄM En mycket god och klassisk guacamole. Mosa avokadorna strax före servering. GER CA 3 DL 4 avokador 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 kruka koriander färskpressad juice av 1 lime ev 3 krm spiskummin olivolja, salt YOGHURT SUNDAES Färska bär och mörk choklad fullbordar denna fräscha och smarriga dessert. FÖR 4–6 PERSONER 3 dl matyoghurt (10 %) 3/4–1 dl florsocker 2 msk färskpressad limejuice 1 tsk malen kardemumma 1/2 liter jordgubbar 1/2 liter hallon 1/2 dl grovhackade pistaschnötter 1/2 dl grovhackad mörk choklad ev mynta till garnering GÖR SÅ HÄR: 1.Rör ihop yoghurt, florsocker, limejuice och kardemumma. 2.Ansa och skär jordgubbarna i grova bitar. Fördela jordgubbar och hallon i glas. Toppa med yoghurt. 3.Strö över nötter och choklad. Garnera ev med mynta. 8 BUFFÉ 5 • 2 01 1 GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. 2.Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och mosa det grovt i en skål. 3.Blanda med limejuice, schalottenlök, vitlök, chili, koriander, ev spiskummin och 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg upp i en skål.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40