Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 Maj CAROLA Jag brukar inte köpa färd
ig tsatsiki, så det kändes lite lyxigt… och lite onödigt. Femåringen rensade tallriken, tre åringen åt utan tjat och maken gav betyget 4,5 i utan att tveka. Örttäcket var så himla gott. Det borde man kunna använda till något mer – kanske på grönsaker. Värt att testa. Andra gången vi lagade genomgick rätten det stora »komma hem med två hungriga ungar som ska på simskola om en timme-testet«. Och fi rren fi xade det – en god, nyttig och annorlunda middag stod på bordet eſt er 30 minuter. Vi skippade fetaosten men la till en tomat- och löksallad. Parmesan + fi sk = oväntat gott! I DETTA NUMMER: CAROLA, MARTIN OCH ANNKIE. Torsken med örtcrumble klarar Carolas »middagen på bordet snabbt-test«. Annkie ger potatisbullarna full pott, medan den pumpapanerade kycklingen får Martin att tänka barbecue. TEXT LINA WALLENTINSON RECEPT JACOB GRAY FOTO EVA HILDÉN SMITH TESTLAGAT Betyg 3,8 »En god, nyttig och annorlunda middag stod på bordet efter 30 minuter.« DET ÄR VI SOM ÄR TESTLAGARE UGNSBAKAD TORSK MED ÖRTCRUMBLE OCH FETATSATSIKI Ett frasigt täcke är gott på torsken. Fetaosten ger extra smak åt den färdiga tsatsikin. FÖR 4 PERSONER 4 portionsbitar torsk, Kraveller MSC-märkt (à ca 130 g) 25 g rumsvarmt smör 3/4 dl vetemjöl 2–3 msk riven parmesan 2 msk hackad persilja 2 msk finskuren gräslök 1 dl vitt vin eller vatten 2 dl färdig tsatsiki 50 g fetaost 3,0 ANNKIE: Bäst med receptet var att jag upptäckte fryst torsk Betyg i portionsbitar. Har bara köpt lax så tidigare. citronklyftor och ev dill till garnering olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1.Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200°C. 2.Krydda fisken runt om med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i en oljad ugnssäker form. 3.Nyp ihop smör, mjöl, parmesan, persilja, gräslök och 1 krm salt till en smulig deg med fingrarna. 4.Fördela smulet över torsken. Tillsätt 1 dl vitt vin eller vatten i bottnen på formen. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter. 5. Blanda tsatsikin med smulad fetaost. 6.Servera fisken med tsatsikin samt nykokt potatis och några citronklyftor. Garnera ev med dill. Betyg 3,3 FÖR ALLA? Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym eller svensk hårdost. MARTIN: Gjorde täcket på bara fetaost, persilja och gräslök. Gott med potatismos och skirat smör till. BUFFÉ 5 • 2 01 1 29 Vardag
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40