Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30 »Röran blev så god att jag skulle ku
nna äta den varje dag!« Betyg 5,0 ANNKIE A Jag var lite skeptisk till rätten först. Jag försökte justera lite grann och förstärka chèvresmaken genom att smula lite över salladen också. Men det var först när jag gick loss ordentligt och gjorde en rejäl make over som jag blev nöjd. Det blev hur gott som helst. Och enkelt! Jag gillar rotfrukter och ville gärna ha mer tuggmotstånd än i originalreceptet, så jag utgick från grovt riven rå potatis, palsternacka och morot och kryddade med chili och vitlök. Och så en liten rockad från torskreceptet, men jag gjorde egen tsatsiki och smulade ner chèvren i den. Röran blev så god att jag skulle kunna äta den varje dag! POTATISBULLAR MED GETOST OCH CHILI Koka gärna potatisen dagen före så går det snabbt att få middagen klar. FÖR 4 PERSONER 800 g potatis 2 gröna chilifrukter (t ex spansk peppar) 2 vitlöksklyftor 150 g getost av chèvretyp 2 msk finhackad persilja 2 ägg olivolja, smör salt, peppar SALLAD 1 påse blandad sallad (140 g) 1 msk vitvinsvinäger 1 dl valnötter 3,8 CAROLA: Bra att kunna använda kokt potatis från dagen före. Betyg Tror rätten passar bra som ett kul inslag på en buffé. 30 BUFFÉ 5 • 2 01 1 GÖR SÅ HÄR: 1.Skala och koka potatisen. Häll av och låt svalna. 2.Riv den grovt på rivjärn eller mosa med en gaffel. Lägg i en skål. 3.Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Smula getosten. 4.Blanda potatisen med chili, vitlök, getost, persilja, ägg och 1 tsk salt. Låt gärna stå och svälla 10–15 minuter. 5. Gör under tiden dressingen till salladen. Blanda vinägern med 3 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 6.Forma pannbiffstora bullar av potatisblandningen. 7.Stek dem gyllene i olja och smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. 8.Blanda salladen med vinägretten och valnötterna. Servera potatisbullarna med salladen. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost. Använd laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Innehåller ägg. Betyg 3,0 MARTIN: Saknade lite mer chilihetta i bullarna. Testade att göra en raggmunksvariant med samma ingredienser, helt okej resultat. Vegetarisk
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40