Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Testlagat Betyg MARTIN Ett grymt got
t ris som jag kommer att göra fl era gånger och i andra kombinationer, kanske med chili, majs, ingefära m 4,0 och koriander. Det var fräscht med citronen och yoghurtklicken till. Kycklinglåren blev saſt iga och fi na, men det var lite mycket ströbröd i paneringen. Jag provade också att byta ut det vanliga riset mot ett rött, det blev fi na färger tillsammans med majsen och purjolöken. I sommar ska jag prova att göra en barbecuevariant med en marinad på de soltorkade tomaterna. Mitt låttips till den här rätten blir »Who made who« med ac/dc. PUMPAPANERAD KYCKLING MED ROSTAT MAJSRIS Kycklingen penslas med potatismjöl blandat med vatten så att paneringen fäster och kycklingen blir extra krispig. Den rostade majsen får en härligt nötig smak. FÖR 4 PERSONER ca 600 g kycklinglårfilé 3 dl basmatiris 1 dl pumpakärnor 1 dl ströbröd 1 1/2 tsk persillade (torkad örtblandning) 2 vitlöksklyftor 1/3 purjolök (den ljusa delen) 1 burk majs (340 g) 2 msk finhackad persilja 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk potatismjöl 1 burk soltorkade tomater (gärna körsbärstomater, ca 140 g) citronklyftor och ev matyoghurt till servering olivolja salt, peppar 4,5 CAROLA: Rätt med hög imponeringsfaktor! Persillade var en Betyg ny bekantskap – som nu används flitigt i köket. GÖR SÅ HÄR: 1.Koka riset enligt anvisning på förpackningen. 2.Rosta pumpakärnorna i en stekpanna. Mixa pumpakärnor, ströbröd och persillade grovt i en matberedare eller med stavmixer. Häll ut på en tallrik. 3.Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av majsen. 4.Fräs majsen på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna ca 4 minuter. Sänk värmen och tillsätt vitlök och purjolök, låt fräsa ytterligare 2–3 minuter. 5. Tillsätt persilja, citronjuice och riset i stekpannan. Blanda allt väl. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ åt sidan. 6.Rör ut potatismjölet i ca 3 msk vatten. 7.Vik ut kycklinglårfiléerna och krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla dem med potatismjölblandningen och doppa sedan i pumpakärnemixen. 8.Stek kycklingen gyllenbrun i 2 msk olja ca 4 minuter på varje sida. Strimla tomaterna om de är stora. Servera kycklingen med tomaterna, riset och citronklyftor. En klick matyoghurt är gott till. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd ströbröd fritt från gluten. Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och laktosfri yoghurt. Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Gör äggfri: använd ströbröd fritt från ägg. Betyg 3,0 »Ett grymt gott ris som jag kommer att göra fl er gånger.« ANNKIE: Som jag föreställer mig amerikanernas Kentucky fried chicken. Jag är inte mycket för paneringar, men det här var lite kul. BUFFÉ 5 • 2 01 1 31 Fredagsgott
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40