Buffé 1
Trångt och gemytligt i den lilla matsalen. KLASSI
SK LÖKSOPPA En riktig vinterklassiker som passar extra bra i lågbudgettider. Kan dock lätt lyxas till med lite extra vin och »fi nare« lök, t ex schalotten- och silverlök. FÖR 4 PERSONER 7 gula lökar 2 tsk socker 2 tsk torkad timjan 1 ½ tsk torkad mejram ½ dl konc grönsaksfond ½ dl vitt vin 1 ¼ liter vatten ev färsk timjan till garnering olivolja salt, peppar 6 B U F F É 1 • 2013 GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, halvera och skiva löken. Fräs all lök tillsammans med sockret i 3 msk olja i en stor kastrull ca 15 minuter. Löken ska inte få någon färg. 2. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera och garnera ev med timjan. FÖR ALLA Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i grönsaksfonden. frasigt Ostgratinerad baguette passar perfekt till.