Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 Minipajer för höstfesten De hä r läc
kra pajerna, som görs i portionsstorlek, passar perfekt på sensommarens fester. Lagom sälta och med smak av tre olika goda ostar. De kan vara ett gott tilltugg til l drinken eller ett matigt komplement til l kräftorna eller surströmmingen . De är också e n bra möjlighet om ma n vil l bjuda på något som alternativ för dem som inte tycker om kräftor och surströmming . AV INGMARI ROUG FOTO HRIC JOSJÖ PAJBQTTEN Samma pajdeg kan användas till alla fyllningarna. PAJDEG TILL 16 PORTIONSFORMAR (MAZARIN FORMAR): 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 100 g smör eller margarin 3 msk kallt vatten GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200°C. Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kan förvaras kallt till strax före gräddning. 2. Klä små portionsformar med pajdegen och nagga dem. Förgrädda i ca 10 minuter. PAR MESAN PAJ Till den här pajen ska man använda färsk parmesanost, för att den ska bli så där extra god. 16 MINIPAJER pajdeg enligt ovan FYLLNING: 100-150 g färsk parmesan, ca 4 dl riven 2 dl mellan- eller vispgrädde 2 äggulor 100 g marinerade soltorkade tomater GÖR SÅ HÄR: I.Gör pajskalet enligt receptet. 2. Riv den färska parmesanen fint. Vispa grädden och tillsätt äggulorna. 3. Strimla tomaterna. Vänd ner parmesanen och tomaterna i grädden. Salta och peppra. 4. Fördela fyllningen i pajskalen och grädda pajerna ca 15 minuter eller tills de stelnat. CHEVREPAJ 16 MINIPAJER pajdeg enligt ovan FYLLNING: 1 sötpotatis, ca 200 g 200 g chévre 1 burk färskost, ca 200 g 2-3 ägg 1 krm peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Gör pajskalet enligt receptet. 2. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av och svalna. Fördela tärningarna i pajskalen. 3. Mixa chévre, färskost och ägg till en slät smet. Häll detta i pajskalen. Krydda. Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat. VÄSTERBOTTENPAJ 16 MINIPAJER pajdeg enligt ovan FYLLNING: 1 knippe gräslök 200 g färska kantareller 2 ägg 2 dl mjölk 2 dl fint riven västerbottenost 1 krm peppar GÖR SÅ HÄR: I.Gör pajskalet enligt receptet. 2. Hacka gräslöken. Rensa och dela de stora svamparna i mindre bitar. Fräs svampen i matfett några minuter tills den mjuknar. Fördela den i pajskalen. 3. Vispa samman ägg, mjölk, ost, gräslök och peppar. Fördela detta i pajformarna. Grädda pajerna i ca 15 minuter eller tills de stelnat. För alla? Alla tre pajer innehåller gluten, mjölk och ägg.
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40