Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 GRILLA D PALSTERNACK A ME D KVIBILLEK
RÄ M FÖR 4 PERSONER 3-4 palsternackor 2 msk honung 1 msk olja 1 tsk hel vitpeppar 1/2 Kvibille gräddädel, ca 75 g 2 schalottenlökar DRESSING : 1 msk honung 2 msk russin 1 msk vitvinsvinäger 2-3 msk olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala palsternackorna och skär ut 12 fina jämna skivor på längden, ca 1/2 cm tjocka. Spara resten av palsternackorna. 2. Pensla skivorna med honung och olja och grilla i panna på hög värme. Sätt ugnen på 150°C och tillaga i 5-10 minuter. 3. Koka under tiden resten av palsternackorna i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, häll av och mosa sönder dem. 4. Krossa vitpepparen och blanchera (koka) den 4 - 5 gånger i nytt vatten varje gång och lägg den sedan på papper så att den torkar. 5. Smält osten i palsternacksmoset. Hacka löken och tillsätt 3/4 till moset. Salta och peppra. 6. Blanda honung, russin, vinäger och olja med vitpeppar och resten av löken. Arrangera på tallrik med en frisk sallad, exempelvis portlak eller roman och lökskott; en perfekt vegetarisk förrätt. Tips! »Som varmrätt hade schweizarna serverat den med 'Gesnätzel'. Det är 1/3 strimlat kalvinnanlår, 1/3 strimlad kalvnjure, 1/3 skivade champinjoner, finhackad lök, vitt vin, kalvfond och grädde som kokas till en ragu. Det är en typisk schweizisk rätt.« För alla ? Innehåller inte gluten eller ägg. Däremot förekommer mjölk, men receptet kan göras mjölkfritt genom att man utesluter Kvibille gräddädel. KARAMELLPARFAI T ME D ÄPPELSÅ S FÖR 4 PERSONER 1/2 dl strösocker 1 msk vatten + 1/2 dl vatten 2 rumsvarma äggulor 1 dl vispgrädde KARAMELLTRYFFEL: 100 g ljus chokladkaka 1/2 dl vispgrädde 1 msk honung 2 msk farinsocker ÄPPELSÅS : 2 gröna äpplen 2 msk råsocker 2 msk honung 2 msk citronsaft GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa äggulorna. 2. Häll sockret i en gryta. Tillsätt 1 msk vatten. Karamellisera till mörk gyllenbrun färg. Häll på 1/2 dl varmt vatten och blanda snabbt. Häll sockerblandningen sakta över äggulorna under vispning på låg hastighet. 3. Vispa det kallt på hög hastighet. 4. Vispa grädden och vänd samman karamellmassan med den vispade grädden. Häll ner i lämpliga formar och frys genast. KARAMELLTRYFFEL: 5. Bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp vispgrädde, honung och farinsocker. 6. Ta kastrullen från plattan, tillsätt chokladen och rör till slät tryffel. Den ska svalna innan den kan hällas över parfaiten. ÄPPELSÅS: 7. Skölj och kärna ur äpplena. Skär i bitar och mixa med övriga ingredienser så slätt som möjligt. 8. Sila genom silduk eller durkslag. ANRÄTTA: 9.Ta ut parfaiten och ta ut den ur formen (kan underlättas om den snabbt sänks ner i hett vatten). 10. Täck parfaiten med karamelltryffeln som ska vara 30-35°C. 11. Lägg den övergjutna parfaiten på en tallrik. Häll äppelsåsen runt omkring och låt den stå i kyl 5-10 minuter före servering. Det är svårt att gjuta över tryffeln lika fint som Stefan Johnson-Petersén gjort det på bilden! Det går också att servera den flytande tryffeln som sås på tallriken bredvid parfaiten. För alla ? Karamellparfait med äppelsås innehåller inte gluten. Däremot ingår både ägg och mjölkprodukter i receptet.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40