Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 forts frå n sid 5 I kvarteren kring P
aradeplatz i Ziirich ligger berömda konditori - er som Honold och Spriingli, där sötsakerna härskar oinskränkt. Confiseuren Her r Hausherr visar oss ett överraskande hantverksmässigt pralinbakande i Honolds labyrintiska lilla sockerbageri. De t ligger trångt i våningarna ovanför butiken, men kunderna förväntar sig chokladen färsk direkt ur formarna. I Sprunglis huvudbutik träffar vi Frau Sieber, en av butikens många damer i bruna dräkter som alla kallar varann vid efternamn . I kaféet på övervåningen är det proppfullt över lunchen och salladerna mest en förevändning för att fa kalasa på de läckra små »Luxemburgarna«, marängbakelser med ett otal fyllningar, ex - empelvis tryffel, kastanj och champagne. Men Ziirich har förstås också krogar i gråmålade f d industrilokaler för svartklädda reklam- och mediemänniskor. Caduffs Win e Loft är proppat med åtråvärda samlarviner och matsedeln fylld av det man hittat på morgonens marknad. De t betyder att spätslen till vårt dilamm är smaksatt med de n ramslök som just nu frodas i skogsbackarna run t stan, tomat - salladen har färsk koriander och spenatsoppan en rejäl klunk tryffelolja. Gasthof Zum Bären i Ntirens - dor f ett par mil nor r om stan är klassat som minnesmärke, och med urkund från 1474 det äldsta kända värdshuset i trakten, men maten därinne är av senaste datum . Hä r huserar Felix Eppisser, ung trådsmal artist i starka glasögon oc h uppkavlade ärmar som arbe - tar likt en skulptör och målare i sitt kök. Hans kalvfiléer står som diagonalt snittade små huggkub - ba r invirade i Rohschinken och fyllda med en blandning av em - mentaler, vårprimörer och fagelfars. Hans sallad på gruyére och marinerad lammfilé är uppbyggd i flera skikt som en liten bakelse, oc h hans duvbröst är fyllda med et t vackert färgspel av rucolapuré och sbrinz mo t det ljusröda köt - tet. Felix arbetar som en florist me d uppläggen, utstuderat »slarvigt* arrangerade salladsblad, yvi - ga spiraler och lekfulla »citat« av detaljer i tallriksmönstret. Vi sänder en medlidsam tanke till serveringspersonalen som ska bära ut underverken utan att de faller ihop.
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40