Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 GRILLAD KYCKLING MED RÖSTI OCH SVAMP
FÖR 4 PERSONER 600 g lårfilé av kyckling 2 schalottenlökar 600 g potatis 3 msk smör 1 msk olja 2 msk rivet citronskal 2 msk färsk timjan 150 g färsk spenat 400 g blandad svamp (tex champinjoner, ostronskivling, kantareller, enoki) 75 g hyvlad prästost 2 msk smör salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Skala och hacka schalottenlöken och skala och riv potatisen. Rör ner hälften av lökhacket i potatisen och krydda med salt och peppar. 3. Stek i panna på hög värme i smöret tills den blir gyllenbrun och krispig. Vänd och stek den andra sidan på samma sätt. 4. Pensla kycklinglåren med olja. Vänd i citronskal och timjan, salta och peppra. 5. Grilla i het panna på båda sidorna till ett vackert mönster, stek färdigt i ugn i ca 10 minuter. 6. Skölj spenaten. Borsta och dela svampen. Stek svampen i en panna i smöret och vänd sedan ner spenaten. Smaksätt med resten av schalottenlöken, salt och peppar. Vänd ner osten. Servera gärna med en mixad ljummen senapsvinägrett som görs på 2 dl olja, 1/2 dl vatten, 2 msk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, salt och peppar. Detta mixas tillsammans och värms försiktigt. Fö r alla? Innehåller inte gluten eller ägg. Ändra receptet så här för den som inte tål mjölkprodukter: Uteslut osten och använd mjölkfritt margarin eller olja.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40