Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 KYCKLINGFIL É ME D UGNS - STEKT A GRÖ
NSAKE R FÖR 4 PERSONER 500-600 g kycklingfilé (bröst eller lår) 12 havskräftor eller havsfiskade scampi med skal 150 g fondgrönsaker, tex morot, selleri, lök, palsternacka och vitlök 50 g smör 2 tsk tomatpuré ca 1/2 liter vatten 11/2 dl vitt vin ca 600 g pumpa, tex butter nut, muscat eller aido 2 små fänkål 8 schalottenlökar 12 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1-2 msk skaldjurssmör (från buljongkoket) salt, peppar 2 kvistar färsk dragon SÅS: 3 dl morotsjuice 1/2 dl vitt vin 2 msk smör GÖR SÅ HÄR: 1. Skala havskräftorna/scampin. 2. Koka en buljong: Hacka fondgrönsakerna och bryn dem tillsammans med skalen i smör och tomatpuré. Tillsätt vatten och vin så att det täcker. 3. Låt koka i ca 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar. 4. Sila av buljongen. Ställ kallt, helst i ett högt kärl. 5. Lyft av fettkakan som bildats (skaldjurssmöret) från buljongen för att använda som stekfett. 6. Sätt ugnen på 175°C. 7. Dela, kärna ur och skär rent pumpaköttet. Skär i 1 2 klyftor. 8. Dela fänkålen i 8 delar. Skala schalottenlöken och vitlöken. 9. Blanda pumpa, fänkål och lök med olivolja, hälften av skaldjurssmöret, salt och peppar i en ugnssäker form. 10. Ugnsstek tills pumpan och fänkålen är mjuka, ca 30 minuter. 11. Ta loss dragonbladen. Ta ut formen och vänd ner dem. 12. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna och stek havskräftstjärtarna/scampin i resten av skaldjurssmöret. 13. Koka upp morotsjuicen med vin. Salta, peppra och mixa med smör. Arrangera fint på tallriken. Tips! För att förstärka rätten kan man droppa över lite dragonolja (dragon mixad med olja, salt och peppar) och rosta lite pumpakärnor i het torr panna och strö över. Pumpasäsongen brukar börja i månadsskiftet augusti/september. Finns inte pumpa att få tag i kan man använda zucchini. För alla ? Innehåller inte gluten eller ägg. Däremot förekommer mjölk, men receptet kan ändras till mjölkfritt genom att man använder mjölkfritt margarin i stället för smör. • 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40