Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 - UPPLÄSNING SUSANNE PETERSSON FOTO
JOEL WÅREUS & PEPE NILSSON Skicka Brev. fax eller e-post till: Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax:08-72823 37 anna.gidgard@forlaget.ica.se l* a L_-^af Småt t frän Italien Efter allt asiatiskt är det gott med basilika, olivolja och annat riktigt italienskt. De italienska smårätterna fungerar ofta som förrätt, drinktilltugg eller som del i en buffé. I Italienska smårätter (Prisma) hittar du alla användbara recept: minipizzor, bruschetta. pizza, knyten, inläggningar och annat smått och gott. Smörgåstip s från Kane l Kafé Kanel på Kungsholmen är favoritstället för många stockholmare. Deras mackor görs allteftersom de beställs och är världskända i hela stan. Påläggskombinationerna varierar men Potatis- och kaviarmackan finns alltid på menyn: hårt bröd. smör. skivad kokt kall potatis, kaviar och purjolöksringar. Macka med keso och avokadoröra är en variant som finns ibland: gott mjukt bröd. mosad avokado som blandas med keso och kryddas med lite salt och citronpeppar, tomatskivor, rödlöksringar och smakrika oliver. Prova dig fram hemma. Grön t förslag Håll kvar sommaren med fräscht grönt. Det här är ett lite oväntat sätt att servera salladen - som tillbehör i portionsglas till var och en. Dekoration och funktion i ett. www.sylta.nu Recept, tips. frågor och svar till dig som vill ta reda på naturens smaker. Sylt. chutney. saft. marmelad... Saftigt potatisbröd Det här brödet, från Tuula Hokkanen. Gimo. är jättegott och saftigt och har sitt ursprung i Finland. Koka 1 kg potatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Sätt ugnen på 225 C. Blanda 21/2 dl rapsolja. 5 dl mjölk. 1 paket jäst. 1 tsk salt och ca 12 dl mjöl. Var noga med att lösa jästen i degvätskan först. Arbeta degen smidig och forma runda, ca 1 cm tjocka kakor. Grädda genast tills brödet har fått lite färg. 6-8 minuter. Ät bröden nygräddade med smör och ost. 18 S M i snapsviso r Delta i den numera klassiska tävlingen. Bidrag ska vara Vin & Sprithistoriska Museet tillhanda senast 11 september. Melodin får gärna vara känd. men glöm inte att ange den! Författaren ska vara beredd att komma till museet och sjunga om han eller hon blir uttagen till finalen 15 oktober. Mer information på www.vinosprithistoriska.a.se Rucola - och parmesanså s Enkelt och snabbt: rör ner färskriven parmesan i lika delar gräddfil och créme fraiche. Blanda ner en kruka rucolasallad (eller färska örter efter smak). Smaka av med salt och peppar. Gott som tillbehör till det mesta; stekt kött. lättkokta grönsaker, fisk eller som sälla dsdressing.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40