Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 ITALIENSK FJÄRILS KOTLETT MED GREMOL
ATA Mycket smak utan stora ansträngningar. Här får kocken applåder... FÖR 4 PERSONER 4 fläskkotletter, gärna fjärilsstyckade salt, nymalen svartpeppar 4 portioner pasta, ca 300 g matfett att steka i GREMOLATA : rivet skal av 1 citron 1 dl hackad persilja 2 vitlöksklyftor TOMATSÅS : 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 1-2 msk olivolja 400-500 g krossade tomater 1/2 dl tomatpuré salt, peppar 1 tsk socker färsk basilika GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med såsen. Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs detta blankt i olivoljan. 2. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré och låt såsen puttra sakta i 30-45 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker. 2 4 VILDA NORRLANDSKOTLETTER Med smak av de stora skogarna. Såsen är gudomlig... FÖR 4 PERSONER 4 fläskkotletter salt, peppar 250 g fryst brysselkål svartvinbärsgelé till serveringen SÅS : 11/2 msk smör eller margarin 11/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 1 dl torrt vitt vin 11/2 dl grädde 1/2 köttbuljongtärning 1 krm timjan salt, peppar 1-2 msk svartvinbärsgelé ca 2 msk créme fraiche ca 1 msk krossade enbär GÖR SÅ HÄR: LFräs margarin och mjöl till såsen i en kastrull. Späd med vatten och vin och smula ner buljongtärningen. Vinet kan ersättas med vatten. 2. Koka upp såsen, rör den slät och späd sedan med grädden lite i sänder. Tillsätt timjan och smaka av såsen med salt och peppar. Koka sakta i 5-10 minuter tills den är lagom tjock. 3. Koka brysselkålen så som anges på förpackningen. 4. Smaka av såsen med vinbärsgelé, créme fraiche och hälften av enbären. 5. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i ca 3 minuter på var sida. Servera kotletterna med nykokt potatis, brysselkål, gelé och slå såsen över. Strö resten av enbären över vid serveringen. För alla ? Innehåller inte ägg, men däremot gluten och mjölk. Red med majsstärkelse, maizena, i stället för vetemjöl vid glutenintolerans. Vid mjölkproblem utesluter man den föreslagna såsen och lagar i stället en skysås med stekskyn som bildas efter kotletterna. Smaksätt skyn med vin, soja och enbär. Tillsätt hackad basilika efter smak när såsen är klar. 3. Skala och hacka vitlöksklyftorna till gremolatan och blanda med resten av ingredienserna i en skål. 4. Koka pastan. 5. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem i ca 3 minuter på var sida i en panna med matfett. 6. Lägg upp pasta på varm tallrik, placera en kotlett över och strö gremolata över. Ringla sås över pastan, servera genast. Tips! Om du har bråttom, byt ut tomatsåsen mot chilisås. För alla ? Innehåller gluten. Välj glutenfri pasta vid celiaki. Använd dessutom mjölkfritt margarin eller olja vid problem med mjölk. Pastan kan även innehålla ägg och mjölk så läs noga på förpackningen. Stek kotletten så här: Allt köt t blir bäst om det steks rumstemperera t och inte direkt från kylen . En medeltjock kotlett steks i ca 3 minute r på var sida i en panna på medelvärme . Ar värmen för hö g bränns stekfettet. Annan krydda O m det fattas e n krydda i krydd - skåpet - byt mo t en liknande, eller hoppa över den om den inte är tongivande i receptet. Örtkryddo r kan ofta växlas - en favorit mo t e n annan.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40