Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 med rätter som passar alla Anders Be
ngtsson bjuder sina vänner på söndagsmiddag högst upp i ett höghus i stan. Al l ma t lagades på ett par timmar , så den ä r enkel at t göra. Och det blev oerhört gott! At t allt går att äta även för den som är glutenintolerant, det ä r j u en helt annan sak. AV ANN A GIDGÅRD RKCKPT ANDERS BENGTSSON FOTO ERIC JOSJÖ Den andra februari i år var An - ders Bengtsson på Södersjukhuset i Stockholm och fick reda på att han har celiaki. Då hade han varit ordentligt sjuk i ett år - han var uttorkad , led av diarré, sjuklig trötthe t och minskade i vikt. Så på ett sätt var det en lättnad att få reda på vad allt berodde på. Celiaki betyder att man inte kan äta gluten, vilket finns i de fyra sädesslagen och alla produkte r där de ingår. Men Anders har ett försprång mo t de flesta andra som far diagnosen - han är kockutbildad och vet vad man kan äta och inte . — För mig har det gått ganska bra, den stora skillnaden är mat - kostnaden. Allt bröd är dyrare att köpa eftersom det är bakat med speciellt mjöl. Och ibland kan man inte beställa »dagens« när man äter ute på lunchen , utan man kan få beställa från å la cartemenyn . fort s p å sid 3 1 FYLLDA COCKTAILTOMATER FÖR 6 PERSONER 1/2 dl olivolja 1/2 dl äppelcidervinäger 1 tsk dragon 1 krm salt 250 g cocktailtomater 150 g marinerade musslor 500 g räkor med skal GÖR SÅ HÄR: I.Tina räkorna. Blanda olja, vinäger, dragon och salt. 2. Dela och kärna ur tomaterna (använd ev kärnorna till såsen till kycklingen). Lägg halvorna i vinägretten och låt dra minst en timme. 3. Skala räkorna. Ta upp tomaterna och sätt fast två räkor eller en mussla med tandpetare. Ett glas mousserande vin i kitschiga glas inleder söndagsmiddan. som är mer av en söndagsfest! Tobias. Madeleine och Pierre. Musslor- och räkpinnar Varva ca 50 g skalade räkor och 150 g marinerade musslor på tandpetare. Ost- och druvpinnar Skär 400 g smakrik, lagrad ost (minst 3 månader) i cm-stora kuber. Dela och kärna ur ca 400 g gröna och blå druvor. Trä upp ost och druvhalvor på tandpetare. Tips! Dietister godkänner ofta långlagrad hårdost till laktosintoleranta beroende på hur känslig man är. Kolla med din dietist.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40