Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 MED SEMESTERMINNEN FRÄN SCHWEIZ Star
ka traditioner och kraftiga smaker mötte Peter Johansson och Stefan Johnson-Petersén i det vackra Schweiz. Inspirerade av traditionella råvaror som ost, charkuterier och choklad har de skapat rätte r v i lätt kan laga hemma . Grillad kyckling med rösti och svamp passar perfekt en fredag nä r du vill förgylla vardagen. RECEPT PETER JOHANSSON & STEFAN JOHNSON-PETERSÉN FOTO LARS PAULSSON 8TYXIST TINA HELLBERG CHARKUTERI PLATTA MED OSTSALLAD FÖR 4 PERSONER 150 g smakrika salladsblad, gärna salladsblandning 1 knippe rädisor 1-2 msk olivolja 2 saltgurkor eller 8 cornichons 1 schalottenlök 1/2 dl olivolja 2 msk balsamvinäger salt och peppar 100 g skivad kallrökt skinka 100 g skivad smakrik korv, tex salami 100 g greve GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj sallad och rädisor väl. Dela rädisorna och vänd dem i salt, peppar och olja. Låt ligga 2 0 och dra i ca 5 minuter. 2. Skär saltgurkan i stavar. Finhacka schalottenlöken. 3. Blanda ihop salladen med hälften av schalottenlöken. Rör samman olja och vinäger med resterande schalottenlök och smaksätt med salt och peppar. Skär osten i små kuber. 4. Lägg upp salladen med dressingen på tallrik med rädisor, saltgurkor, ost och charkuterierna. Servera med ett gott grovt lantbröd och ett glas rött vin, gärna av typen cabernet sauvignon. För alla? Innehåller inte gluten och ägg. Kontrollera alltid innehållsdeklarationen på charkvaror vid ev allergi och välj bröd till som passar. Uteslut dessutom osten vid mjölkallergi. CHOKLADFONDUE Det bästa är om man har en ostfonduegryta med värmekälla under, men annars kan man improvisera med värmetålig skål och värmeljus. Man kan doppa det mesta i chokladen: frukter, bär och vitt bröd. FÖR 4 PERSONER 1 dl vispgrädde 200 g Toblerone (eller vanlig mjölkchoklad) 1 msk konjak . frukt i bitar, tex jordgubb och ananas eller körsbär och druvor bitar av franskbröd eller briocher GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. 2. Värm försiktigt under ständig omrörning tills massan är slät. Eller i mikro på låg effekt. 3. Häll i konjaken och rör om. 4. Häll ev ner chokladen i fonduegrytan och ställ den på bordet. Doppa frukt- och brödbitar i chokladen. För alla ? Själva chokladfonduen innehåller inte gluten eller ägg, men var noga med att välja tillbehör som passar vid ev allergi. Mjölk ingår i receptet, så avstå från fondue och bjud i stället på enbart en fräsch frukt- och bärsallad.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40