Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 forts från sid 29 -At t fa i sig til
lräckligt med fibrer kan ibland också vara ett problem . Anders utbildade sig till kock direkt efter grundskolan och arbetade sedan utomlands i några månader. N u är Anders även ut - bildad fritidspedagog, och i sommar ska han vara kock på ett läger för barn och ungdomar som alla har någon form av intolerans mo t mat. Lägret ordnas av Celiakiförbundet, och meningen är att barnen bara ska koppla av, ha ro - ligt och äta gott. Många av dem har inte kunnat följa med på läger i andra sammanhang, på grund av sina problem med maten. Men idag är det inte jobb , utan fest med närmaste vännerna. An - ders bjuder på söndagsmiddag för att visa att man kan äta lyxigt och got t trots att menyn är glutenoch laktosfri. APELSINSALLA D 1 VINÄGRET T Fräscht och smakrikt tillbehör till kycklingen. Passar till de flesta kötträtter som smakkontrast. FÖR 6 PERSONER 2 msk olivolja 2 msk äppelcidervinäger 1 krm salt 1/2 tsk dragon 1/2 tsk oregano 4 apelsiner 1 rödlök GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda olja, vinäger och kryddor. 2. Skala och skiva apelsinerna (filéa dem gärna). Skala och skär löken i tunna ringar. 3. Varva apelsin och rödlök och slå över vinägretten. SALLA D ME D ÄPPL E OC H VALNÖTTE R FÖR 6 PERSONER 1/2 dl olivolja 1/2 dl äppelcidervinäger 1 krm salt ev 1 krm dragon ev 1 krm oregano 21/2 dl valnötter 1 äpple ca 300 g rucolasallad eller mixad sallad GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop olja, vinäger och kryddor till en vinägrett. 2. Hacka äpple och valnötter och blanda detta med salladsbladen (som kan rivas i mindre bitar om de är stora). 3. Slå över vinägretten eller servera den bredvid. 1-2 msk olivolja 1/2 dl flytande honung GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar. Sätt ugnen på 200°C. 2. Smörj en stor ugnssäker form med olja. Lägg i rotsakerna. Häll över vin och kryddor (ej honungen) och rör runt. 3. Blanda kryddorna, olivhacket och ingefäran till kcklingen i en liten skål. 4. Skiva schalottenlöken och fördela detta i en ugnssäker form. Lägg filéerna i formen. Fördela oliv- och kryddhacket över och häll på vinet. 5. Sätt in båda formarna i ugnen ca 30 minuter. Ta ut rotsakerna när ca 5 minuter återstår och rör i honungen. Om kycklingen ser torr ut, ta ut och ös över med spadet från formen. TOMAT - OC H OLIVSA S En smakrik sås att servera till kycklingen. Gör så här: Hacka 1 tomat Blanda den med 2 tsk basilika, 3 dl matlagningsvin, 1 tsk salt, 2 tsk socker, 2 dl vatten, 1 dl hackade svarta oliver och 1 grönsaksbuljongtärning i en gryta. Låt koka i ca 5 minuter. Mixa allt till en slät sås och red med 2-3 tsk arrowrot •
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40