Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 iga veckan RECEPT 3IRGITTA RASMUSSON
FOTO ARNE ADLER MÄNDAG TEXMEX-PANNKAKA Skala och skär 3-4 morötte r i korta stavar. Skölj och strimla 1 purjolök. Ansa och skär 1 blomkålshuvud i buketter. Skala och strimla 1 palsternacka. Strimla 1 paket bacon (ca 140 g) direkt ner i en stekpanna. Fräs knaprigt i sitt eget fett. Lägg ner det gröna och låt fräsa med några minuter. Fördela baconfräset i en stor ugns - säker form eller långpanna . Vispa samman 3 ägg, 8 dl mjölk, 4 dl vetemjöl, 1/2-1 msk texmexkrydda och 1/2 tsk salt. Häll smeten öve r grönsaker och bacon . Grädda i ca 30 minuter, 225°C. Låt stå i några minuter. Servera med tomat - och löksallad samt bröd . TISDAG RÄKBIFFAR MED TOMATSALSA Smula 2 skivor vitt formbröd i matberedaren. Tillsätt 3 strimlade salladslökar, 1 röd tu-kärnad, hackad chili, 1 msk färsk hackad koriander, 1 tsk riven färsk ingefära, 1 ägg, 400 g skalade räkor, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1-2 tsk saft av citron. Mixa snabbt ihop till e n färs. Forma till biffar och stek dem i 1 msk olja i ca 2 minuter per sida. Skala oc h hacka 1 liten rödlök till salsan. Tärna 4 tomater. Blanda lök och tomater. Smaksätt med 3 msk olja, 1 tsk chilipeppar, 1 tsk socker, 1 msk saft av citron och 1 tsk salt. Servera biffarna med salsan och kokt ris. Gärna också en blandad grönsallad. ONSDAG PASTA MED RIVIG KÖTTFÄRSSÅS Koka 4 portioner pasta. Välj spagetti, penne eller nud - lar. Skala och hacka 1 gul lök . Skala och riv 2 morötte r och i palsternacka. Värm 2 msk olja i en stor stekpanna. Lägg i det gröna och fräs glansigt utan att bryna. Lägg i 400 g köttfärs och smula sönder med stekspade eller trägaffel. Låt färsen bryna lätt. Häll på 2 dl chilisås och 1 dl vatten. Krydda med 1 tsk basilika, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka i ca 10 minuter. Servera pastan med köttfärssåsen och sallad. TORSDAG ALLT-I-ETTWOK Tillaga 150 g risnudlar enligt förpackningens anvisning. Låt dem rinna av. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Värm 2 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Lägg i purjon och woka den några minuter. Tillsätt 1 paket wokgrönsaker å 500 g och låt woka några minuter. Låt 1 burk (300 g) fiskbullar rinna av. Lägg sedan fiskbullarna i woken och låt woka tills de blir varma. Rö r ne r nudlarna och smaksätt med 2—3 msk soja, 1 msk vinäger, 1-2 tsk curry och lite rivet citronskal. Servera med blandad sallad. FREDAG FILÉMEDALJONG MED LÖKCHUTNEY Putsa 500 g fläskfilé och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Bulta u t varje skiva lätt me d handen till 6—7 cm i diameter. Skala och skiva 2 röda lökar, 1 silverlök och 1-2 gula lökar. Värm 1 msk olja i en gryta. Lägg i löken och fräs glansig. Tillsätt 1 dl vatten och 1 kanelstång och låt småputtra i ca 5 minuter . Rö r ne r 1/2 dl äppelmos, 1 msk vinäger och 1 tsk socker. Smaka av me d salt och peppar. Värm 1-2 msk margarin eller smör i en panna och stek kötte t i ca 2 minuter per sida. Salta och peppra . Servera medaljongen med lökchutney och råstekt potatis eller potatiskaka.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40