Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica. as om
... Höstupptakt. Innan man vet ordet av har den svenska sommaren redan kommit och gått, och skolstarten står för dörren. Precis som förra året kommer vi att satsa ordentligt på bra skolstartserbjudanden i butikerna - titta särskilt efter ICAs egna märkesvaror! På vår hemsida, www.ica.se, kommer skolstarten att märkas i Barnens Skafferi med tävlingar, spel och mellanmålsförslag. Jag vill också nämna att de populära recepten från Barnens Skafferi nu samlats i en egen kokbok, och genom stamkundsfoldern finns det möjlighet att köpa boken till extra förmånligt pris. Det intensiva arbetet med att utveckla och förnya våra butiker går vidare under hösten. Målet är att vi ska bli tydligare gentemot er kunder. Det ska vara lätt att förstå vad en viss typ av butik har att erbjuda. Men vare sig det gäller att fylla varukorgen hos en ICA Nära-butik, eller att göra hela veckans storköp hos ICA Kvantum, finns alltid en gemensam nämnare - prisvärda varor och service med omtanke, gärna kryddat med stor matglädje! Svante Nilsson Koncernchef ICA AB Traditionsbundet i Schweiz • 5 Lättlagad tonårsfest • 11 Minipajer för höstfesten • 17 Annas curry - en egen blandning • 18 Vardagsfest från Schweiz • 20 Kotlett på fem sätt • 23 Ät som en diabetiker 27 Festmat för alla • 29 Vardagsrätter under 15 kr • 34 Lisbeth skriver om mat för alla • 36 Laga mat ti!! barnen • 39 Ja n Samuelso n utse r månaden s bäst a vinnyheter . D e presentera s p å www.ica.se , sö k p å Buff é far vi locka med... Apelsinsallad i vinägrett • 31 Avokado- och fetaostdipp • 11 Baguette med pistou • 12 Charkuteriplatta med ostsallad • 20 Chevrepaj • 17 Chokladfondue • 20 Enkel jordärtskockssoppa • 30 Fransk dragonkotlett med julienne • 25 Frisk citrussorbet • 33 Fyllda cocktailtomater • 29 Fyllda kycklingfiléfir i bacon • 13 Grillad kyckling med rösti och svamp • 21 Grillad palsternacka med kvibillekräm • 9 Italiensk fjärilskotlett med gremolata • 24 Kall marängsvisstårta med bär • 15 Karamellparfait med äppelsås • 9 Kycklingfilé med ugnsstekta grönsaker • 7 Makaronisallad • 13 Mormors söndagskotletter • 25 Ostkaka med svarta vinbär • 27 Parmesanpaj • 17 Potatisbröd • 18 Rucola- och parmesansås • 18 Sallad med äpple och valnötter • 31 Sallad med örter • 12 Snackspinnar • 29 Tomat- och olivsås • 31 Ungersk paprikakotlett Vilda norrlandskotletter Vinkokt kyckling med rostade rotsaker Västerbottenpaj • 17 23 •24 30 T-J •> ?É2>T FOR ALLA Rättvisemärkt I ICAs sortiment finns för närvarande minst tio rättvisemärkta produkter. Rättvisemärkningen är ett handelssamarbete för att öka småproducenternas chanser att hävda sig i den internationella handeln. Åtskilliga krav ska uppfyllas: de anställda ska ha skälig ersättning för arbete, ha frihet att organisera sig och hyfsade levnadsvillkor. Bland annat. Läs mer på www.raettvist.se ring eller skriv Redaktion: 08-728 2300 Adress: Buffé. Box 6630, 11384 Stockholm E-puM: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41. 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16) Prenumeration: 021-194602. 220 kr/helår Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red3ekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256, Peter Bogren 021 -19 4114. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls. Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Roto Smeets Skolmaten, ett dystert kapitel! »De unga kan ju inte laga mat längre«, ojar sig många äldre. »Och inte vet de vad husmanskost är. Nej, nu ska det ju gå så fort och så är det bara pasta och hamburgare och sånt som passar. Vad ska vi göra?« Elementärt, kära gnällspikar: Påverka politikerna så att barnen får en positiv bild av mat och ätande under skoltiden. Satsa på spännande skolmatsalar, kanske rent av många mindre rum. Bjud ibland på z- och 3-rätters luncher. Låt matlagning bli ett obligatoriskt ämne på schemat. Låt gästkockar komma på besök. Etc. Satsa på maten, miljön och kunskapen. »Men det finns ju inga pengar«, konträr gnällspikarna. Ta dem från skolböckerna! säger jag med syrlig sarkasm. Eller också får vi väl alla hjälpa till. Kanske kan matindustrin, och för den skull hela matbranschen, dra sitt strå till stacken. Det är dags att göra något så vi slipper fler larmrapporter som berättar att tonåringar lever på godis - eller ens det. Det blir garanterat ingen bra start i livet. Och det främjar inte matkulturen heller. Låt oss skapa en opinion för att skolmaten ska få kosta dubbelt så mycket! Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40