Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 vegetarisk buffé som är både vacker
och smakrik Enkel mat som smakar mycket och är vacker. Det är viktiga ledord för Anne-Marie Bardier Weibe, som driver kafét på Norrköpings Stadsmuseum. Här serverar hon en härligt somrig vegetarisk festbuffé. Den kan lätt kompletteras med kött, fisk och fågel för den som önskar. Anne-Marie Bardler Weibe är visserligen inte vegetarian, men hon gillar grönsaker och lagar gärna flera vegetariska lunchalternativ på kafét invid Motala ström. Vanligtvis dukar hon upp en buffé med ett par varma grönsaksrätter, någon soppa och ett tiotal sallader under de historiska valven. Anne-Marie är utbildad yrkeslärare för blivande kockar Buffé 5 /199 9 och undervisar till och från fortfarande. Hon gillar att inspirera och lära upp en ny generation matkreatörer. Förutom att laga god och aptitlig mat vill AnneMarie gärna inspirera och hjälpa oss att få upp ögonen för vilka stora variationsmöjligheter vegetarisk mat erbjuder. Aktuella siffror pekar på att ca 4 procent, eller 340000 , av befolkningen betecknar sig som vegetarianer. Svenska vegetariska föreningen, som har funnits sedan 1903 , har på senare tid märkt av ett stort intresse från landets skolor, som vill lära sig göra aptitliga och varierade vegetariska lunchalternativ. Och att ha ett vegetariskt alternativ på lunchmenyn är närmast en självklarhet för många restauranger. Anne-Marie förespråkar en enkel matlagning där de bra råav sar a högberg foto: susanne almers varornas egen smak ska vara framträdande. Hennes bästa tips för hemmakockar lyder: -Smaka! Man måste smaka på det man lagar, det slarvar många med. -E n annan viktig bit är matens utseende. Även om det till syvende och sist är smaken som avgör en måltid så ska även ögonen ha sitt. Mat ska vara vackert och roligt. vintips: jan Samuelson 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40