Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 MÅNDAG: Sparrisfrestelse (4 port) Vi
spa samman 6- 8 ägg med i dl vatten. Krydda med 1/ 2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp en stekpanna med 2 msk margarin eller smör. Häll omelettsmeten i pannan när matfettet fått en aning färg. Rör med en gatfel så att all smet kan rinna mot bottnen och stelna. När ytan är krämig, fördela en burk (ca 20 0 g) väl avrunnen sparris i bitar över omeletten. Spritsa över 1 tub (ca 150 g) mjukost och strö över 1/2 dl hackad persilja. Luta pannan något och låt halva omeletten glida ner på ett fat. Vik över andra halvan. Servera med bröd. TISDAG: Kyckling- och nudelsoppa (4 port) Ansa 10 0 g champinjoner och skär i skivor. Skölj, kärna ur och grovhacka i röd paprika. Skölj och strimla 1/2 bunt salladslök. Fräs allt det gröna i 2 msk olja i en gryta, stor nog för soppkök, i några minuter. Tillsätt 1 liter hönsbuljong (vatten + tärning), 1 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka upp. Lägg i ca 10 0 g risnudlar. Låt koka i ca 5 minuter. Bena ur och skär 1/2 grillad kyckling i bitar. Lägg ner i soppan. Hetta upp. Smaka ev av med mer kryddor. Servera med bröd. ONSDAG: Bönburgare med salsa (4 port) Skala och hacka i rödlök och i vitlöksklyfta. Fräs i i msk olja, krydda med 1/ 2 tsk mald ingefära, 1 tsk koriander och 2 tsk chilipulver. Låt svalna något. Mixa 2 burkar röda bönor å ca 40 0 g utan spad med lökfräset, 1 til ströbröd, 1 msk basilika, 2 msk soja, 1 tsk salt och 1 krm peppar til l en färs. Forma til l biffar. Stek dem i 2- 3 minuter per sida i 2 msk olja. Skala och skär loss köttet från 1 mango. Hacka den, 1 tomat, 1 röd urkärnad chili, 1/ 2 skalad rödlök och blanda med 1 msk saft av pressad lime, 1/2 krm socker, 1 krm salt och 1 msk olja. Servera biffarna med salsan, bröd och ev kokt potatis. TORSDAG: Korv med nudelpuffar (4 port) Koka ca 28 0 g spagetti enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av väl och svalna något. Skölj och strimla 1 knippa gräslök. Kärna ur 1 röd chili och finstrimla den. Blanda ner gräslök och chili i pastan. Vispa upp 4 ägg och 1/ 2 dl mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt pastan. Värm 1- 2 msk olja i en stekpanna. Fördela pastasmeten i 8 klickar och forma till plättar. Stek dem gulbruna på båda sidor. Grilla eller stek 8 varmkorvar. Servera med puffarna, ketchup och färsk gurka. FREDAG: Grillskiva med rabarberchutney (4 port) Pensla 4 tiäskkarréskivor med grillolja. Grilla över glöd på utegrill i 5- 6 minuter per sida. Skala 50 0 g rabarber och skär i mindre bitar. Skala och finhacka 1 gul lök och 1- 2 vitlöksklyftor. Skölj, kärna ur och finhacka 1 grön chili. Lägg rabarber, lök och chilihack i en kastrull. Tillsätt 3/ 4 dl honung, 2 msk rödvinsvinäger, 1 tsk salt. Låt koka på svag värme i ca 2 0 minuter tills chutneyn tjocknat. Smaka av med 1 msk färskriven ingefära. Servera til l grillskivan med bröd och blandad sallad. Resterande chutneyn hälls upp på burkar, totalt blir det ca 5 dl. Gott til l annat grillat under sommaren.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40