Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 riks bästa tips Grillad fläskkarré, e
tt glas rödvin och goda vänner i trädgården. Absolut sommar för köksmästaren Fredrik Eriksson, känd från bl a Kockduellen. Här är hans bästa knep för att lyckas med grillmaten. Fredrik. Erikssons trädgårdsfest börjar tidigt. De första gästerna kommer redan vid fvratiden, "man vill ju kunna njuta länge". Och det gäller att passa på, som delägare av Villa Källhagen arbetar Fredrik många kvällar. Men utan en grillkväll känns det inte som att han haft någon sommar. Alla gäster får ett drinkglas med några centiliter vodka, flädersaft och resten mousserande vitt vin. Fräscht till kveklingvingarna som redan ligger på den blå grillen. Buffé 5/1999 -Värmen är viktig, det tar minst en halvtimme att få en riktigt hög temperatur. Använd grillkol till snabb grillning och grillbriketter till mat som kräver långsam tillagning. För att få bäst effekt bör man inte täcka hela grillen med mat, tipsar Fredrik. Han grillar gärna fläskkarré, bra kött eftersom fettet ger smak och saftighet. I kylen ligger fläskkarré i en påse med marinad. Köttet är skuret i 2 cm tjocka skivor och har legat i den härliga marinaden hela dagen, köttet blir bara godare om det marineras länge. Marinaden är gjord på vitlök, rosmarin, citronskal och lite olivolja. Gillar man asiatiska smaker kan man blanda färsk ingefära, vitlök, lite soja och olivolja. - Entrecöte däremot är det nästan slöseri att marinera. Där vill jag få fram maximal köttsmak. Godast är att grilla köttet som det är och krydda med salt och några tag med svartpepparkvarnen. Pröva även att pensla köttytan med lite olivolja och valfria finhackade örter strax av Josephin e car r recept : fredri k eriksso n före servering. Så kan man även göra med kvcklingvingarna om de inte marinerats. Kvckling, liksom fläskkarrén, går att smaksätta på många sätt. Helst delar Fredrik kycklingfilén längs med, viker ut köttet och får ett slags schnitzel. Försök att få en jämntjock bit, det är ett bra knep oavsett vad man grillar. Lägg schnitzeln på grillen och pensla sedan med gremolata, salsa eller senap. Pensla sedan andra sidan. fortsättning på sid 6 ^ foto : Jann e hansso n 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40