Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 Snabblagat med fars Färs på längden,
på tvären, på spett... Med en bra grundfärs kan slutresultatet varieras stort. Här har vi inspirerats av såväl Mexico och USA som Mellanöstern och Kina. Med olika sorters bröd blir det smarriga rätter med "fast food"känsla. Vi har valt pitabröd, hambur gerbröd och tortillas. Men det beror mest på att dessa är lätta att få tag i. Testa gärna med andra bröd, varför inte mjukt svenskt tunnbröd. Chinese burger FÖ R 4 PERSONE R 4 msk havregryn + 1 dl vatten 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar 2 krm sesamolja 500 g nötfärs 4 hamburgerbröd ca 1 dl hoisin-sås 1 klyfta kinakål eller 2 minikinakål 1 rödlök rikligt med rostad lök GÖ R S Å HÄR : 1 . Blötlägg havregrynen i ca 5 minuter i vattnet. Rör om och krydda med salt, peppar och sesamolja. 2. Tillsätt färsen. Blanda väl. Dela den i 4 bitar. Forma 4 burgare. 3. Grilla burgarna i 4-5 minuter per sida på medelvärme. Grilla bröden på hög värme. 4 . Dela kinakålen. Skala och skiva rödlöken. 5. Lägg ihop hamburgaren: bröd, sallad, burgare, rödlök, hoisin-sås, rostad lök och locket på toppen. Elektrisk grill När det ska gå snabbt att fixa middagen är det praktiskt med en elektrisk grill. På några minuter är den het och klar för grillning. Ska man grilla inomhus är det viktigt att råvarornas yta är torr. Undvik grillolja som gör att det ryker och osar. Smaksättningen får ske före eller efter grillningen. Grillar man färs så är det lätt att smaksätta den med olika kryddor. Undvik dock färska örtkryddor och liknande som lätt bränns. Hamburgerpres s Många mer eller mindre nödvändiga hjälpmedel trängs i våra kök. Den lilla pressen som man formar hamburgare med tillhör väl kategorin mindre nödvändiga prylar, men samtidigt kan den vara väldigt praktisk att ha till hands om man ska göra många eller extra tunna hamburgare. Den tillpressade ytan får lättare fina grillränder.
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40