Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37 Tårtan pä bilden är qjord i en lite
mindre ceptet ar dock oeraknjfelSr en normalstor tårta. smak av citron, jordgubba choklad Bjud på en läcker och lite annorlunda gräddtårta i sommar. Den är fylld med syrlig citronkräm och söta jordgubbar och överdragen med mjuk grädde och vit choklad. En glad överraskning till sommarkaffet på verandan. Dekorerad med frostade rosor ser den imponerande proffsig ut. CITRON- OCH JORDGUBBSTÅRTA MED GRÄDDE OCH VIT CHOKLAD För att göra en tårta som ser ut som den på bilden så dubbla receptet nedan samt använd en mindre form, ca 20 cm i diameter. FÖ R C A 1 0 PERSONE R 3 dl färdig vaniljkräm, tex vaniljvisp 500 g jordgubbar i skivor 3 dl vispgrädde TÅRTBOTTEN : 3 ägg 2 dl socker 1 dl hett vatten Buffé 5/1999 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk rivet citronskal CITRONKRÄM : saft och skal av en citron 1 1/2 dl socker 3 ägg 2 msk kallt smör GÖ R S Å HÄR : 1 . Börja med tårtbottnen. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt det heta vattnet mot slutet av vispningen. 2 . Blanda mjöl och bakpulver och rör i det i äggblandningen. a v liselotte forsli n Tillsätt det rivna citronskalet. 3. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbara kanter som rymmer 1 1 /2 liter. Grädda genast i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan kanten på formen tas bort. 4 . Låt bottnen kallna helt. Dela den i tre delar. CITRONKRÄM : 5. Gör krämen medan tårtbottnen gräddas. Blanda citronsaft och skal, socker och ägg i en rostfri bunke. Ställ den över en kastrull med vatten och låt vattfoto : pelle berglun d net koka upp. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Den får absolut inte koka. 6. Ta bunken från värmen, klicka i smöret i små bitar samtidigt som du rör häftigt. Låt svalna. 7. Bre citronkräm över en tårtbotten och fördela hälften av de skivade jordgubbarna över. Lägg på den andra, bre vaniljkräm över och strö över resten av jordgubbarna. Lägg slutligen på den tredje delen. 8. Vispa och bre grädden över och runt tårtbottnarna. Garnering på sid 39 37 •
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40