Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Campari Orange Slå 1/3 Campari Bitte
r i glaset, späd med 2/3 pressad apelsin eller färdig juice med fruktkött. Limeskiva i glaset, ev isbitar. Rozzano Orange Görs på samma sätt som Campari Orange men med 1/3 alkoholfri Rozzano Bitter i botten. Apelsinskiva i om man vill skilja glasen åt. Falska ostron Bryt bort stammarna från små färska champinjoner. Fyll hattarna med svart stenbitsrom och garnera med strimlat citronskal. Gröna musslor Kantskär skivor av vitt formbröd. Blanda smör, finhackad persilja och pressad vitlök efter smak. Smöra bröden med detta och sätt in dem en kort stund under grillen så att smöret smälter. Dela skivorna i små bitar, och stick fast ett par rökta musslor med tandpetare i varje bit. Hoppande djävlar Använd stora musslor i vatten från burk och låt dem rinna av. Linda 1/3 skiva bacon runt varje mussla och fäst med tandpetare. Krydda med paprika eller lite kajenn. Stek i het panna tills musslorna hoppar i pannan och låt dem rinna av på hushållspapper. Drink med tilltugg fortsättning från sid 29 Negroni Blanda 1 /3 vardera av gin, Campari Bitter och Martini Rosso - helst i shaker med isbitar. Häll upp i glas. Is eller carambolastjärnor i glaset. Mangosnittar med chiliräkor Rosta stora skivor av vitt formbröd. Skär bort kanterna och smöra lätt. Dela varje skiva diagonalt i fyra snittar. Klicka på mango chutney av valfri styrka. Fräs skalade räkor hastigt i het panna med ytterst lite fett. Pudra lätt med kajenn eller chilikrydda. Lägg räkor på snittarna och garnera med nålfina strimlor av röd och grön chilifrukt och lite persilja. Kir med vitt vin Borgmästaren i Dijon, Felix Kir, skapade denna drink för mer än hundra år sedan. Väljer man mousserande vin kallas drinken Kir Royale. Häll ca 2 cl Créme de Cassis de Bourgogne i ett glas och fyll upp med ett torrt vitt vin, väl kylt, t ex Bourgogne Blanc. Drivers Kir Gör på samma sätt som Kir men använd koncentrerad svartvinbärssaft (ej lättsötad) och späd med torr Loxton Sparkling (nr 1908) eller halvtorr Schloss Boosenburg (nr 1966). Laxsnittar Kan även göras på vitt bröd, här har vi använt smakrik pumpernickel. Fyllningen räcker till 12-15 snittar. Skär 2 små skivor rökt lax i små bitar. Blanda 1 dl kesella gourmet, 1 tsk dijonsenap, 2 msk hackad dill och den hackade laxen. Bre röran på brödet och garnera med fina strimlor av rökt lax. Olivsnittar Gör fyllningen direkt i matberedaren. Blanda 15-20 kärnfria svarta oliver, 30 g osaltat smör, 3/4-1 dl riven parmesanost och 4 sardeller till en pasta i matberedaren. Skär tunna skivor av en pain riche och bre på olivpastan. Garnera med olivhalva och paprikastrimlor.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40