Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 PLÄNTEUR TIL L 1 STO R COCKTAI L 1/2
msk sockerrörssirap eller lönnsirap 1/2 msk grenadin ett par stänk An g ost u ra bitter 3 msk ljus karibisk rom 1 dl fruktjuice, t ex apelsin och ananas GÖ R S Å HÄR : 1 . Blanda ingredienserna väl. Servera i ett socker-frostat glas med rikligt med is och med en citron- eller limeskiva, kanske några fruktbitar och en blomma. Drinken serveras lämpligen till eller efter desserten. Tips! Alkoholfritt alternativ: ersätt då Angosturan och rommen med Bitter Capri och limeeller citronsaft efter smak. FRITERADE RAKBOLLAR Urgoda räkbollar som passar perfekt som drinktilltugg till en ti-punch, nationaldrinken på den västindiska ön Martinique. Ti-punch görs på ljus Martiniquerom, t ex La Mauny, eller mörk fatlagrad rom, t ex Trois Riviéres. Blanda lite sockerrörssirap eller kanadensisk lönnsirap med några droppar limesaft och rom. Skaka eller rör kraftigt så att sirapen blandar sig väl. Häll upp i isfyllda whiskyglas som "frostats" med citron-/sockerrand. Dekorera med en limeskiva. FÖ R 6- 8 PERSONE R 1 liten gul lök 1/2 morot 5 vitlöksklyftor 1 ägg 1/2 dl vatten 11/2 dl idealmjöl 1/2 tsk bikarbonat 500 g stora räkor med skal 3-4 msk finskuren gräslök 1 chilifrukt 5 droppar tabasco olja till fritering GÖ R S Å HÄR : I.Skär lök och morot i bitar. Lägg dem samt vitlöksklyftor, ägg och vatten i en matberedare. Kör/mixa detta i någon minut till en ganska slät blandning. 2 . Mixa ner mjöl och bikarbonat. 3. Skala och grovhacka räkorna. Finhacka chilifrukten. Tillsätt detta. Smaka av med tabasco, ska vara stark. 4 . Tillsätt ev vatten så att det blir en lös smet, som en pannkakssmet. Rör ner gräslöken. Låt smeten stå kallt i minst 1 timme. 5. Hetta upp olja i en järngryta eller i en fritös. Oljan ska vara medelvarm, ca 160°C. 6. Klicka ner smeten med en matsked. Vänd runt när bollarna kommit upp till ytan. 7. Ta upp bollarna när de fått fin färg och en fräsig yta. Låt dem rinna av. Servera genast. •
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40