Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 LIMEFRÄSCH LAXFILE FÖ R 6- 8 PERSONE
R 500 g laxfilé 1 lime salt, peppar GÖ R S Å HÄR : "I.Skär laxen tvärs över i 6-8 bitar. 2 . Tvätta limen. Skär av det yttersta av skalet. Strimla skalet så fint som möjligt. 3. Dela limen och pressa saften över laxbitarna. Låt marinera i minst 30 minuter. 4. Hetta upp grillen, den ska vara riktigt het. Grilla laxbitarna i ett par minuter per sida, så att de blir tillagade i mitten också. 5. Lägg upp laxen, tex på grillad salladslök. Strö över limeskal och servera med sauce creole. SAUCE CREOLE C A 5 D L 1 gul lök 5-10 vitlöksklyftor 2 mogna tomater 1 chilifrukt 3-4 msk dijonsenap 1 dl finskuren gräslök, eller salladslök 1 dl finhackad persilja saften av 1 lime, ca 2 msk 1 dl olja, t ex solrosolja 2-3 msk kapris vatten eller öl GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och finhacka löken, pressa vitlöken, grovhacka tomaterna, finhacka chilifrukten. 2 . Blanda detta med senapen. Rör ner gräslök och persilja. 3. Tillsätt limesaften samt oljan, lite i taget så att den blandar sig väl. 4. Rör ner kaprisen och späd med vatten eller öl till en ganska tunn såskonsistens. SOLIG KYCKLING FÖ R 6- 8 PERSONE R 4-5 kycklingfiléer ä ca 140 g 1 lime 1 bit färsk ingefära 1 ananas 1 stor rödlök salt, peppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Skölj limen och skär av det yttersta skalet. Skär skalet i så tunna strimlor som möjligt. 2 . Dela limen och pressa ur saften. 3. Skala ingefäran och riv den på rivjärnets fina sida, eller skär den i tunna skivor och strimla dem sedan. 4. Dela ananasen i 6-8 tunna skivor och skär bort skalet, alt skala ananasen först. Skala löken och skär den i skivor. 5. Hetta upp grillen på medelvärme. Grilla kycklingfiléerna i 7-8 minuter per sida. Lägg dem i en skål. Häll över limesaften. Strö över ingefäran. Salta och peppra. Täck med lock. 6. Grilla lök- och ananasskivorna i några minuter per sida. 7. Dela kycklingfiléerna på mitten. Ställ varje på en ananasskiva. Garnera med rödlök och limeskal. Servera med fruktsalsa. FRUKTSALSA C A 4 D L 1/2 ananas 1 papaya och/eller 1 mango 2 lime 1-2 dl sweet chili GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala och skär frukterna i små tärningar, max 1/2 cm stora. 2 . Pressa saften ur limen. Häll den över fruktblandningen. Låt smakerna mogna i en halvtimme, vänd då och då. 3. Blanda med sweet chili. KRYDDHET FLÄSKFILÉ FÖ R 6- 8 PERSONE R 1 fläskfilé, ca 500 g 2 msk soja 2 tsk sambal oelek 2 tsk socker 4 tsk vinäger 1 tsk maizena 1 msk rostade sesamfrön GÖ R S Å HÄR : 1 . Sätt ugnen på 150°C. 2 . Putsa filén fri från hinnor. 3. Blanda soja, sambal oelek, socker, vinäger och maizena i en kastrull. Koka upp under omrörning. 4. Grilla filén på medelvärme i ca 20 minuter. Vänd den ett kvarts varv var femte minut. 5. Lägg filén i en ugnssäker form. Häll över hälften av den heta såsen och låt stå i ca 20 minuter i ugnen. 6. Skär upp filén i sneda skivor. Lägg dem på russinris. Häll över resten av såsen. Strö över rostade sesamfrön. Servera med tex färsk grön sparris. RUSSINRIS 3 dl basmatiris 1 dl russin salt, peppar 2 msk gurkmeja GÖ R S Å HÄR : I.Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg i russinen när det återstår några minuter av koktiden. Häll av och krydda. KOKOSGLASS FÖ R 6- 8 PERSONE R 4 äggulor 1 dl socker 1 burk kokosmjölk ä 400 g 1 droppe bittermandel ev 1-2 msk rom, gärna mörk GÖ R S Å HÄR : 1 . Vispa ägg, socker och hälften av kokosmjölken i en kastrull. 2 . Ställ i hett vattenbad. Värm under vispning tills smeten tjocknat, ca 10 minuter. 3.Ta kastrullen från värmen. Rö då och då tills den svalnat. 4. Rör ner resten av kokosmjölken. Smaksätt. 5. Häll blandningen i en vattensköljd form och frys i minst 4 timmar eller kör i glassmaskin. Servera med färsk frukt, tex papaya och kiwi.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40