Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 (YCKLINGSCHNITZEL V1ED GRÖNSAKSSALSA
=Ö R 4 PERSONE R X kycklingfiléer ä ca 150 g salt, peppar GRÖNSAKSSALSA : 1/4 gurka 1/2 röd paprika 2 tomater 1/4 zucchini 1 msk socker knappt 1 msk salt 2 msk rapsolja 1 msk vitvinsvinäger svartpeppar ev färska örter GÖ R S Å HÄR : "I.Skär ett horisontellt snitt nästan helt genom kycklingfiléerna. Vik ut köttet som en schnitzel, se bild på sid 8. 2 . Tärna grönsakerna till salsan fint. Strö över socker och salt. Blanda väl med olja och vinäger. Smaksätt med nymald svartpeppar. Den som vill smaksätter med valfria finhackade örter; såväl basilika som gräslök och körvel är gott i. 3. Grilla "schnitzlarna" i ca 1 1/2 minut per sida. Pensla med lite olja. Krydda med salt och peppar. Servera med grönsakssalsa och gärna lite gremolata. VINTIPS Till fläskkarrén nya majvinet 1997 Tradouw Merlot (nr 22060, 66 kr) eller 1997 Saxenburg Pinotage (nr 2008, 89 kr), båda från Sydafrika. GRILLADE GRÖNSAKER MED GREMOLATA En intensiv och smakrik röra, god till kyckling och kalvkött. FÖ R 4 PERSONE R 8-10 vita eller gröna sparrisar 2 stora tomater 2 gula lökar 1 hel vitlök GREMOLATA : 2 vitlöksklyftor rivet skal av 1/2 citron 1 dl finhackad persilja 1/2 dl olivolja GÖ R S Å HÄR : 1. Börja med gremolatan. Finhacka vitlöksklyftorna. Blanda citron, persilja och vitlök med olivolja. 2 . Skala av nedre delarna på den vita sparrisen. Ge stängerna ett kort uppkok. Grön sparris behöver inte skalas eller kokas. 3. Skär tomater och gul lök i skivor. 4 . Grilla grönsakerna efter hårdhet, löken behöver längre tid än tomaterna. Beräkna 25 minuter för den hela vitlöken. Servera med gremolatan. PEPPARROTSYOGHURT MED SVARTRÖTTER FÖ R 4 PERSONE R 4 svartrötter (kan bytas ut mot sparris) olivolja 1/2 dl färsk riven pepparrot 2 dl matlagningsyoghurt GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala svartrötterna och pensla dem med olivolja. 2 . Grilla rötterna på låg värme i 7-8 minuter. 3. Rör ihop pepparroten och yoghurten. 4 . Skär svartrötterna i mindre bitar och stick ner i yoghurtsåsen.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40