Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 fortsättning från sid 5 Tredje råvara
n som Fredrik grillar är lax. Han använder gärna en hel sida lax som räcker till fyra, fem personer. Resultatet blir saftigare kött och att alla får maten samtidigt. Mittbiten är den bästa biten på fisken. Ta ur alla ben, eller be fiskhandlaren att göra det. Stjärtbiten kan man skära ner i mindre bitar och trä på pinnar. Det är bra mat till barnen. Fler gäster börjar droppa in till festen. De som vill hjälper till att hacka och röra ihop kalla såser. Fredrik är ingen stor vän av fet bearnaisesås på sommaren... -Nej , jag föredrar fräscha, lätta och enkla såser. Yoghurt ger fin syra och kan dessutom smaksättas med allt möjligt, vitlök, färska örter, chili, lite honung , citron... Eller så hackar man grönsaker och chilifrukt till en salsa. Andra tillbehör kan vara grillade tomater, schalottenlökar och potatisklyftor. Eller varför inte hederlig bakpotatis med en god smaksatt créme fraichesås. Och gärna ett nybakt vitt bröd till maten. I glaset har han helst ett lätt rödvin från Beaujolais i Frankrike. Sedan kan grillfesten i familjen Erikssons trädgård få pågå hur länge som helst. Den söta avrundningen, svensk gräddpudding med bär, serveras mycket sent. Sommaren är kort, och underbar. FLASKKARRE MED LJUMMEN TOMATSALLAD FÖ R 4 PERSONE R 4 skivor fläskkarré ä ca 200 g MARINAD : 3 vitlöksklyftor 2 kvistar rosmarin skal av 1 citron 1 dl olivolja LJUMME N TOMATSALLAD : 6 tomater 1 tsk socker 1/2 tsk salt 1 vitlöksklyfta olivolja 1 schalottenlök GÖ R S Å HÄR : I.Sät t ugnen på 125°C. 2. Skär vitlöken i skivor/bitar. Dela citronskalet i mindre bitar. Plocka rosmarinkvistarna. 3. Skär små snitt i köttet och stick in vitlök, citronskal och rosmarin. 4. Pensla skivorna med olivolja. Låt marinera i kylen i 6-8 timmar. 5. Halvera 4 tomater och lägg dem på ett smort bleck. Strö över socker och salt. 6. Skiva vitlöksklyftan fint. Fördela detta över tomaterna. Rosta långsamt i ugnen i ca 2 timmar. 7. Låt svalna något. Skiva försiktigt upp de rostade tomaterna. Skär även de andra 2 tomaterna i skivor. 8. Varva på ett fat och smaksätt med en liten skvätt olivolja och nymald svartpeppar. Finhacka schalottenlöken, strö över den. 9. Grilla köttet på medelhet grill. Servera köttet med tomatsalladen och gärna med friterade potatisklyftor.
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40