Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: vwvw.ica läs o
m Q Hemsidor och näthandel. För många av våra kunder är Internet på väg att bli en del av vardagen. Därför är det självklart för ICA att utveckla tjänster anpassade till det nya mediet. Idag har närmare 200 av våra handlare egna hemsidor. Där finns allt från priserbjudanden och matlagningstips till möjligheten att kontrollera saldot på ICA-kortet. På ICAs gemensamma hemsida, www.ica.se, går det att söka de butiker som har egna Internetadresser. Att handla dagligvaror via datorn är en annan möjlighet som Internet erbjuder, och allt fler kunder prövar nu detta alternativ. Det underlättar förstås att få varorna hemkörda, men här finns också många andra fördelar. Tex att med datorns hjälp skapa färdiga inköpslistor och komponera veckomatsedlar. För att stötta våra handlare har ICA därför utvecklat ett eget "näthandelspaket" - en teknisk lösning som ger butikerna möjlighet att erbjuda sina kunder näthandel. I dagsläget är ett 25-tal butiker igång med handel via Internet, och siffran ökar hela tiden. Roland Fahlin Ordförande ICA AB Fredrik Erikssons bästa grilltips • 5 Fest med vegetarisk buffé • 11 Lördagsgott: Lax, nässlor & rabarber • 16 Annas curry med morotsmarmelad • 18 Efter jobbet: snabbt på grillen • 20 Hedhs bageri: baguette • 23 Karibisk grillfest inne • 24 Drinkar och tilltugg • 29 Billiga veckan: Alla rätter under 15 kr • 32 Lisbeths krönika & Rutiga kokboken • 34 Drömlik sommartårta • 37 B, Enligt senaste tidningsstatistiken (TS) är Buffé Sveriges största tidning. Upplaga 1 747300 ex. Bestäl l årsredovisninge n ICAs årsredovisning med fakta om ICAs verksamhet är klar. Kan beställas via www.ica.se under rubriken Om ICA. Korsordsvinnar e Vinnare i Buffékrysset (mars -99): 1 :a pris: Gunnel Falk, Karlstad. 2-3:e pris: Ulf Gripne, Malmö. Eigil Falk, Sala. 4-10:e pris: Gunborg Lenåsen, Göteborg. Henrik Jonsson, Nyköping. Ruth Hallgren, Östersund. Kent Lundström, Kalmar. Sonja Jansson, Skutskär. Inger Voghera, Sundbyberg. Barbro Lindh, Linköping. ring eller skriv Redaktion: 08-728 2300 Adress: Buffé. Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Obs! ny adress Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 , 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-83 33 3 3 (vardagar 9-16) ICAs hemsida: www.ica.se Chefredaktör: Tony Wallm Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-194114. Redaktionsråd: Maria Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. Produktion: ICA förlaget AB, Specialtidningar Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Tryckcentra AB fa r v i lock a med.. . Avokadotårta • 12 Baguette • 23 Bönburgare med salsa • 32 Böndipp • 13 Chinese burger • 21 Citronmarinerade rödbetor • 15 Citron- och jordgubbstårta • 37 Cocktail & drinkar • 29 & 31 Drinktilltugg • 29 & 31 Fläskkarré med ljummen tomatsallad • 6 Friterade räkbollar • 25 Fruktsallad i melonkorg • 15 Färskost med örter • 13 Grillade grönsaker med gremolata • 7 Grillskiva med rabarberchutney • 32 Grönsaksbakelser» 12 Grönsakschips • 13 Kikärtstzatziki • 15 Kokosglass • 27 Korv med nudelpuffar • 32 Kryddhet fläskfilé med russinris • 27 Kyckling- och nudelsoppa • 32 Kycklingschnitzel med grönsakssalsa • 7 Kycklingspett med gurk- och citronsallad • 9 Laxfilé med varm remouladsås • 9 Limefräsch laxfilé med Sauce Creole • 27 Morotsmarmelad • 18 Nässelbakad lax med citronpotatis • 16 Quick pitabeef • 20 Rabarbersoppa med färskostcrostini • 16 Rödbets- och spenatbröd • 12 Saffransslungad pastasallad • 12 Sellerisallad • 13 Solig kyckling med fruktsalsa • 27 Sparrisfrestelse • 32 Syrlig vaniljsås med citron • 15 Tex-mex bbq-wrapper • 20 2 0 •EFTE R JOBBET : SNABBGRILLA T • Grillos! Visst är det något speciellt med att tända utegrillen och känna doften från kolbitarna. Oset kittlar fantasin. Men det kan kännas lite bökigt att tända grillen för två, tre grillskivor. I alla fall på vardagskvällar då det ofta är lite extra bråttom att få maten på bordet. Och det kan komma en oväntad regnskur. Men att ta steget till en elgrill, rent av en bordsgrill... Nej, då skulle jag nog hellre använda grillpannan. Så tänkte jag tidigare. Nu vet jag bättre. Elgrillen har sitt berättigande, den är till och med bättre på flera sätt. Blir snabbt het och får rätt temperatur (om det finns termostat). Den kräver mindre pyssel med sotigt kol och så är den lätt att göra ren. Men smaken då? Rökigheten saknas, men kan åstadkommas med rökessens, tex hickory liquid smoke. I övrigt kan elgrillen faktiskt ge bättre grillränder, och det är lättare att få bra resultat med kontrollerad värme. Denna lovsång till elgrillen kan se ut som en säljtext till BufféGourmets bordsgrill, och det ska i ärlighetens namn sägas att det var just vid testningen av den grillen som jag upptäckte elgrillens förträfflighet. Men den kittlande doften från kolen som ligger och glöder kan man inte åstadkomma. Så därför får bordsgrillen bara bli ett komplement. Klotgrillen kommer att osa många gånger i sommar. Tony Wallin, chefredaktör Buffé
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40