Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 AVOKAD OTARTA C A 1 2 BITA R 200 g k
antskuren kavring 75 g smör 4 gelatinblad saft och skal från en stor citron 5 mogna avokador 2 dl kesella gourmet 2 dl gräddfil salt och tabasco saft från 1/2 citron färska örter GÖ R S Å HÄR : 1 . Smula kavringen i en matberedare. Smält smöret och mixa det med kavringen. 2 . Klä en rund form med löstagbar botten med plastfilm. Tryck ut kavringen i botten på formen. 3. Blötlägg gelatinbladen. Riv och pressa citronen. 4 . Dela 4 avokador och lägg avokadoköttet i en mixer tillsammans med citronskal, -saft och kesella. Mixa till en slät smet och blanda sedan ner gräddfilen. 5. Smaksätt med salt och tabasco. 6. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme. Blanda snabbt ner i avokadosmeten under omrörning. 7. Slå avokadomoussen över kavringsbottnen och låt den stå kallt någon timme tills den stelnat. 8. Före serveringen skalas och skivas den sista avokadon. Dekorera med skivorna och pensla till sist över ett tunt lager med citronsaft så att tårtan inte mörknar. Dekorera med färska örter. Tips! Var noga med att ha alla ingredienser till hands när du väl delat avokadon, eftersom den mörknar snabbt vid luftkontakt. RÖDBETSOCH SPENATBRÖD Det enklaste sättet att göra dessa bröd är att använda sig av franskbrödmix och följa receptet på påsen. Tillsätt anting en 2 dl rivna råa rödbetor eller 1/2 paket, ca 250 g, hackad spenat och 1/2 msk muskot till degen. Använd lite extra vetemjöl vid utbakningen. Annars gör man en vanlig franskbröddeg med lite grahamsmjöl och tillsätter rivna rödbetor eller hackad spenat. GRONSAKSBAKELSER 12-1 6 STYCKE N 300 g margarin 6 dl vetemjöl 1 dl kallt vatten 1 blomkålshuvud 1 squash 12-16 körsbärstomater 12-16 rädisor 200 g ädelost 150 g kesella gourmet bladpersilja 2 gelatinblad 1 dl vitt vin 1/2 dl vatten GÖ R S Å HÄR : 1 . Hacka samman margarin och mjöl. Tillsätt därefter vattnet och arbeta det snabbt till en deg, gärna i matberedare. Låt degen vila i några timmar. 2 . Sätt ugnen på 175°C. 3. Kavla degen ca 11I cm tunt på mjölat underlag och ta ut runda kakor med ca 1 dm diameter. Använd kakutstickare eller ett litet fat som mått och skär med kniv efter det. 4 . Grädda kakorna på smord plåt i ca 15 minuter. Låt svalna. 5. Formskär squashen (tournera) och dela blomkålen i buketter och blanchera (förväll) i saltat vatten tills de blivit något mjuka - de ska fortfarande ha tuggmotstånd. Dela rädisor och tomater. 6. Mixa ädelost och kesella. Bre det på pajdegskakorna. 7. Lägg på grönsakerna "trångt" och garnera till sist med bladpersiljan. Ställ bakelserna kallt. 8. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Ta upp och krama ur vattnet. Smält försiktigt med vinet och vattnet. Låt geléet svalna, när det börjar bli lite simmigt penslas det över de kalla bakelserna. Om geléet kallnar helt går det att värma det igen. SAFFRANSSLUNGAD PASTASALLAD FÖ R C A 1 5 PERSONE R 1 kg pastaskruvar 1 msk gurkmeja 2 krukor basilika 200 g inlagda soltorkade tomater 2 vitlöksklyftor 2 paket saffran, ca 1 g 1 1/2 dl olivolja 1/2 dl vinäger 1 tsk salt 2 dl svarta oliver GÖ R S Å HÄR : I.Koka pastaskruvarna enligt anvisning på paketet men tillsätt 1 msk gurkmeja i kokvattnet. Häll av vattnet och spola pastan kall. 2 . Strimla basilikablad och tomater. Fräs vitlök och saffran i oljan och tillsätt sedan vinäger och salt. 3. Blanda dressingen med pastan så pastan får smak och jämn färg. Blanda till sist i basilikablad samt oliver och tomater. MOZZARELLAOCH GRÖNSAKSPATÉ 6 tomater, gärna plommon1 stor aubergine, ca 400 g 1 stor squash eller 2 mindre, ca 500 g 400 g mozzarella olivolja 3 vitlökslyftor salt och peppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Skålla och skala tomaterna. Ta ur kärnhuset och skär tomaterna i bitar. 2 . Skala aubergine och squash
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40