Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Efter Jobbet snabbt på grillen foto:
jcanettc fredenberg Quick pitabeef FÖ R 3- 4 PERSONE R 3 msk havregryn + 6 msk vatten 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar 400 g nötfärs 3-4 pitabröd 1 stor tomat SÅS : 1/2 purjolök, ca 75 g 2 dl matlagningsyoghurt 2 dl lättcréme fraiche 1 msk currypulver GÖ R S Å HÄR : 1 . Börja med såsen. Dela purjon på längden och skölj den. Strimla purjon tvärs över, så fint som möjligt. 2 . Blanda yoghurt, créme fraiche och curry. Rör ner purjon. Smaka ev av med mer curry. 3. Sätt ugnen på 200°C, värm grillen (el- eller kolgrill). Blötlägg havregrynen ca 5 minuter i vattnet. Rör om och krydda. 4. Blanda i färsen. Dela den i 3-4 bitar. Forma avlånga burgare. 5. Värm pitabröden i 2-3 minuter i elgrillen med lock/ugnen. Grilla burgarna i 4-5 minuter per sida på medelvärme. 6. Skölj och skiva tomaten. 7. Skär upp pitabröden, klicka i sås, lägg i en burgare och stick ner tomatskivor och ev lite extra purjolök. Klicka i mer sås. Servera ev på salladsbädd. Efter jobbet är det ofta stressigt — och tomt på matidéer. Därför har vi startat en ny serie i Buffé med bra vardagsmat. Snabbt och lättlagat ska det vara. Men också gott och spännande. Ljusa försommarkvällar inbjuder till att tända kolgrillen, men har man bråttom så rekommenderas elgrill eller så kan burgarna stekas i grill- eller stekpanna. Tex-mex bbq-wrapper FÖ R 4 PERSONE R 4 msk havregryn + 1 dl vatten 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar 2 tsk paprikapulver 500 g nötfärs 1 knippe salladslök 4 stora tortillas 1 burk tacosås, thick'n'chunky salsa 1 dl riven lagrad cheddarost eller annan smakrik ost GÖ R S Å HÄR : 1 . Blötlägg havregrynen i ca 5 minuter i av tony wallin foto: pepe nilsson vattnet. Rör om och krydda. 2.Tillsätt färsen. Blanda väl. Dela den i 4 bitar. Forma 4 avlånga "dolmar". 3. Grilla "dolmarna" i ca 2 minuter per kvartssida på medelvärme. Varmhåll. 4. Skölj och grilla salladslöken. Värm ev bröden hastigt på grillen eller i ugnen. 5. Placera en "dolme" på varje bröd. Lägg på salladslök och klicka på tacosås och strö över osten. 6. Vik över brödet bakifrån. Rulla ihop sidorna. Servera ev på en salladsbädd. Buffé 5/199 9
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40