Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 KYCKLINGSPETT MED GURK- OCH CITRONSAL
LAD FÖ R 4 PERSONE R 4 kycklingfiléer ä ca 150 g salt, peppar GURK - & CITRONSALLAD : 1/2 gurka 2 dl matlagningsyoghurt finrivet skal av 1 citron salt och svartpeppar GÖ R S Å HÄR : 1 . Skala, kärna ur och tärna gurkan. 2 . Blanda med yoghurten och smaksätt med finrivet citronskal, salt och nymald svartpeppar. 3. Dela kycklingfiléerna på längden. Trä spett genom dem. Grilla i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. GODA RAD VID GRILLEN • Värm upp grillen ordentligt. Räkna med minst 30 minuters uppvärmning. • Använd grillbriketter till mat som ska grillas långsamt (tex en hel bit lax), och grillkol till mat som ska tillagas snabbt (entrecöte). • Entrecöte (ca 1 cm tjock) bör grillas 3- 6 minuter per sida, en halv kyckling 25-30 minuter per sida, fläskkotlett/-karré 5- 8 minuter per sida. VINTIPS Till kycklingen: nya majvinet 1998 KWV Chéne (nr 2013, 54 kr) - torrt och lätt fatrostat - eller nya årgången 1998 Koonunga Hill Chardonnay (nr 6463, 79 kr) från Australien. Till laxfilén: Filet vom Gruner Veltliner (nr 5989, 65 kr) eller 1992 Riesling Smaragd Terrassen Thal (nr 2933, 82 kr), båda gamla favoriter från Österrike. LAXFILE MED VARM REMOULADSÅS FÖ R 4 PERSONE R 4 skivor laxfilé med skinnet kvar salt, peppar VAR M REMOULADSÅS : 1 morot 1 saltgurka 1 msk finhackad kapris 1 msk finhackad gräslök 1 msk finhackad persilja 1 dl finhackad schalottenlök 2 dl vitt vin 50 g smör 1/2 tsk curry GÖ R S Å HÄR : 1 . Finhacka samtliga grönsaker. 2 . Fräs schalottenlöken och slå på vinet. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. 3. Rör ner rumsvarmt smör och tillsätt grönsakerna. Smaksätt med curry. Servera såsen varm. 4 . Grilla laxskivorna i 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Tillbehören kan kombineras som man vill till de olika rätterna.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40