Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 en god star t på festen Lite smått o
ch gott att mumsa på till välkomstdrinken är trevligt medan gästerna samlas. Man kan rentav låta de läckra munsbitarna ersätta förrätten om man vill göra det enkelt för sig. Ett glas i handen och småpratet kan börja. Drink och små goda tapas att samlas kring passar fint att börja med, och ger värdfolket lite andningspaus. De läckra små munsbitarna brukar ha strykande åtgång - var inte för snål med antalet om de ersätter förrätten. Krångla inte till det för mycket. Tänk också på att alltför starka drinkar dövar smaklökarna. Tråkigt om man valt viner med omsorg till middagen. Gäster som av olika anledningar avstår från alkohol får sällan samma uppmärksamhet som resten av sällskapet. ApelsBuffé 5 /199 9 injuice i frukostglas känns trist. Mineralvatten till maten går bra, men det finns acceptabla alternativ främst av vita alkoholfria viner. Australiska Loxton (1915) , en halvtorr Chardonnay, har fin smak. Väljer man öl föredrar många tyska Clausthaler före vårt lättöl, men det är också dyrare. Alkoholfria drycker ska serveras väl kylda. Till våra alkoholfria drinkar har vi valt ur Systembolagets alkoholfria sortiment och gjort varianter som inte skiljer sig särskilt mycket, annat än till alkoholstyrkan. Och de serveras ur lika eleganta glas. Cocktail Orangerie Lätt, frisk och bubblande. Slå 1 cl Cointreau i botten av glaset, fyll upp med 5 cl pressad apelsin och resten mousserande vin, tex Cinzano Riserva (nr 7715). Slå sist i 1 cl Créme de Cassis utan att blanda. Formula Slå lika delar pressad apelsin och alkoholfria Loxton Sparkling (nr 1908) i glaset. Slå sist i 1 cl Grenadine utan att blanda. Smördegs-gott-plock Fryst smördeg ger många möjligheter. Varje platta ger 1 5-20 bitar. Tina degplattorna i 10-15 minuter. Sätt ugnen på 225°C. Kringlor Kavla ut en platta till dubbel bredd. Pensla den med uppvispat ägg och strö på kumminfrö a v si v oc h ke y I nilso n och ev lite havssalt. Sporra degen i 1/2 cm breda remsor, forma kringlor och grädda på plåt med bakpapper i ca 8 minuter. Ostsnäckor Kavla ut degplattan något på längden. Strö på ca 1 dl riven ost, pudra med paprikapulver och rulla ihop från långsidan till en fast rulle. Skär rullen i centimetertjocka skivor, och låt ostsnäckorna vila på plåten i 5 minuter innan de gräddas i ca 10 minuter. Romsnittar Kavla ut plattan tunt på lätt mjölat underlag. Nagga degen. Ta ut rundlar med mått eller glas, ca 6 cm i diameter. Pensla med ägg och grädda dem i ca 8 minuter. Dela rundlarna när de svalnat. Fyll med lite pepparrotsgrädde och röd stenbitsrom. 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40