Buffé 1
FIKONKAKA En saftig och god fruktkaka som bara bl
ir godare efter några dagar. Den går också bra att frysa. TILL 1 KAKA 200 g torkade fikon 1 dl konjak eller madeira 150 g rumsvarmt smör 21/2 dl socker 3 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl russin 1 dl grovhackade hasselnötter (ca 50 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Finhacka fikonen och lägg dem i en skål. Häll över konjak eller madeira. Låt det dra i minst några timmar. 2. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. 3. Blanda mjöl, bakpulver, russin, nötter och fikon. Rör ner det i smeten. 4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. 5. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Låt den stå minst ett dygn. FÖR ALLA? Fikonkaka innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra till mjölkfritt: välj mjölkfritt margarin i stället för smör och mjölkfritt ströbröd eller riven kokos till formen.