Buffé 1
Max 15 minuter Det här är mat som inte tar mer än
en kvart att laga - det kan vara skönt när tiden går åt till annat. AV BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER Baskisk panna Skala och hacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Skölj, kärna ur och strimla 1 grön paprika . Tärn a 3-4 tomater grovt. Värm 1 msk olja i en stor stekpanna . Fräs löken gyllengul. Tillsätt paprika och tomater. Låt fräsa någon minut. Vispa ihop 6 ägg med 1/2 kruka basilikablad, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll äggsmeten över det gröna . Rör om och låt rätten få fast, men fortfarande krämig , konsistens. Servera med bröd. Mixad morotssoppa Skala och skär 4 morötte r och 2-3 potatisar i bitar. Koka bitarna mjuka i 1 liter grönsaksbuljong (tärning-!- vatten). Mixa till fin konsistens med mixerstav eller i mixer. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och 1 dl hackad persilja. Servera soppan med gratinerad ostsmörgås, gärna dubbel fran smörgåsgrillen. Favoritwoken Värm 1-2 msk olja i en wokpanna eller stor stekpanna . Tillsätt 1 pake t wokgrönsaker (ca 500 g). Fräs/woka några minuter. Krydda med 2 msk soja, 1/2 msk färskriven ingefära, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar. Rör om och blanda ner 500 g köttbullar i pannan . Värm . Servera med chilismaksatt créme fraiche. Parmafisk med pasta Doppa ca 600 g spättafiléer i 1 uppvispat ägg, därefter i en blandning av 2 dl riven parmesanost, 1-2 tsk salt, 1 krm svartpeppa r och 3/4 dl ströbröd . Lägg på skär bräda medan 2-3 msk olja värms i en stekpanna. Stek spättafiléerna på medelvärme i ca 2 minuter per sida. Servera med grovt hackad basilika över bandspagetti och citron. Lammsatay med kokossmak Skär ca 800 g lammköt t (tex av lårsteken) i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka 1 liten gul lök och 1 vitlöksklyfta. Blanda löken i en skål med 1 msk pressad limejuice, 1 msk soja, 1 msk vinäger, 1 tsk sambal oelek, 1/2 dl kokosflingor och 2 msk olja. Blanda ner kötte t och rö r om så att alla bitar blir panerade med blandningen. Trä upp tärningarna på sma spett. Lägg på fat. Grilla under grillelement i ugn (vanlig eller mikro ) i 5-8 minuter. Vänd spetten någon gång unde r tillagningen. Servera med ris, extra soja i skålar samt ananasbitar.