Buffé 1
FORTSÄTTNING BUFFÉ • KÖKET SAFFRANS- OCH KANELDOF
TANDE UGNSKYCKLING FÖR 4 PERSONER 1 påse saffran (1/2 g) 2 msk pressad citronjuice 4 kycklingklubbor (delade i lår och ben) 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin 2 gula lökar 12 torkade aprikoser 1/2 dl hel sötmandel 2 msk olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda saffran och citronjuice. Pensla kycklingdelarna med det. 2. Salta, peppra och krydda lätt med spiskummin och kanel. Låt stå och dra. 3. Skala och skiva löken grovt. Dela aprikoserna. Fräs lök, aprikoser och mandel i olja 3-4 minuter. Salta och peppra Lägg över på ett ugnssäkert fat. 4. Lägg kycklingdelarna ovanpå aprikos- och lökblandningen och ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter. Ös kycklingen under stekningen. Servera med ris. Strö ev grovhackad persilja över. Grovt bröd passar bra till. Energi *• * Fett** Fibrer** FOR ALLA? Saffrans- och kaneldoftande ugnskyckling innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. DRYCKESTIPS: 2001 Black Opal Chardonnay, Australien (nr 16443, 69 kr). 2001 Bon Courage Chardonnay Prestige Cuvee. Sydafrika (nr 12011, 80 kr). DUKNINGSTIPS: Dukning med orientalisk känsla i varma färger. Känslan skapas med ett rustikt porslin i en enklare fyrkantig form, kompletterat av en paisleymönstrad duk i glada färger som återkommer i ljuslyktor, blommor, vas och servetter. Glas, bestick och skålar i guldfärg ger dukningen en extra touch av Främre Orienten.