Buffé 1
Julpepparkakor ca 150 st: 2 dl Ljus Sirap, 2 '/A
dl Strösocker, 200 g smör eller margarin, 1 stort agg, 2 tsk malda nejlikor, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk mald kanel, ca 8 dl vetemjöl, 1 '/ 2 tsk bikarbonat. Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget . Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen runt och tag ut figurer. Grädda i 200° i ca 8 minuter. Glasyr: 2 dl Flor med smak, 2-3 tsk vatten, 1 tsk olja eller flytande margarin. Blanda samman ingredienserna. Fyll i plastpåse och spritsa ut mönster på pepparkakorna. | Baka ditt eget fina julpynt! Mys med barnen och baka fina julpyntskakor! Använd antingen färdiga formar eller dina egna schabloner i papp till figurerna. När tomtegummorna och tomtegubbarna, stjärnorna och hjärtana - eller vad du nu kan hitta på - är klara, kommer det allra roligaste: Låt barnen dekorera kakorna med Flor med smak eller Dekorations Pärl! På www.dansukker.com kan du hämta idéer, schabloner och recept på julläckerheter och julgodis. Du är också välkommen att ringa till Danisco Sugars konsumentkontakt på 020-74 02 00 måndag-fredag kl. 9-12 och få inspiration till att baka och pynta till jul!