Buffé 1
1 I Å Tips! Klä formen med plastfolie så släpper
glassen lättare vid servering. FESTGLASS FOR ALLA KALAS FÖR 6- 8 PERSONER 6 äggulor 11/2 dl socker 75 g mandelmassa 1 msk vaniljsocker 5 dl vispgrädde 11/2 msk hackad syltad ingefära TILL SERVERING: aprikoser i amaretto och gärna färsk mango i bitar, jordgubbar, hallon eller annan frukt GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan och rör i den. 2. Vispa grädden med vaniijsocker. Rör ner i äggsmeten. 3. Tillsätt ingefäran. Häll ner i en form, ca 24 cm i diameter. Ställ i frysen över natten eller tills glassen är helt frusen. 4. Stjälp upp glassen på ett stort fat och garnera med frukt och bär. Häll gärna över lite spad från aprikoserna i amaretto. HELGTÅRTA 200 g sötmandel 4 ägg 3 dl socker 3 dl vispgrädde 75 g blockchoklad GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Mal de oskållade mandlarna i mandelkvarn. 2. Vispa ägg och socker pösigt och tjockt. Vänd ner mandeln. 3. Häll smeten i en smord, bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Provstickan ska inte vara helt torr. 4. Stjälp upp kakan och låt svalna. 5. Lösvispa grädden och bre den på tårtan. Låt den glida ner som ett snötäcke över kanten. Hyvla eller riv choklad över. FÖR ALLA? Festglass för alla kalas innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. FÖR ALLA? Helgtårta innehåller inte gluten under förutsättning att man broar formen med glutenfritt ströbröd eller använder riven kokos. Mjölk och ägg ingår.