Buffé 1
KRYDDHALSTRAD FISK MED MILD CURRYSPAGETTI Koka ca
300 g spagetti enligt anvisning på förpackningen. Håll varmt. Salta och peppra 4 fiskfilébitar å 150 g, t ex kolja, sej eller torsk. Rör ihop 1/2 krm kajennpeppar, 2 krm socker och 1/2 krm målen kryddnejlika. Krydda ovansidan på fiskbitarna. Stek dem i en het lätt oljad panna i ca 2 minuter på varje sida. Salta. Fräs 1 paket tinad broccoli (250 g) i en kastrull med 1 msk olja. Blanda ner 2 msk mild currypaste och 1 dl créme fraiche. Koka ihop i 1 minut. Rör ner den varma spagettin. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med fisken. Energi •• • Fett*** Fibrer* KANEL- OCH SOJASTEKTA KYCKLING KÖTTBULLAR Fräs 3 dl basmatiris, 1 påse saffran å 1/2 g med 1 msk olja i ett par minuter. Rör om då och då. Häll på 6 dl vatten och 1 tsk salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 12-15 minuter under lock. Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter. Grovhacka 2 msk pistascheller valnötter. Fluffa till riset med en gaffel och vänd ner nötterna Blanda ev ner 2 msk finhackad gräslök. Stek 600 g frysta kyckling- eller kalkonköttbullar enligt anvisning. Rör ihop 3 msk ketjap manis (söt sojasås), 1 -2 krm kanel och 1 -2 krm kajennpeppar. Häll blandningen över köttbullarna och låt steka ihop i ca 30 sekunder. Fördela köttbullarna på riset på tallrikarna Energi** Fett** Fibrer* FARSKORVAR MED TOMAT & KIKÄRTER Blanda 400 g lamm- eller fläskfärs med 2 msk créme fraiche. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till små korvar och stek dem klara i en het lätt oljad stekpanna. Blanda 1 burk avsköljda kikärter (400 g), 1 tärnad bifftomat och 2 msk grovhackade valnötter. Smaksätt blandningen med 1/2 tsk spiskummin, 1/2 tsk målen ingefära, 2 msk citronjuice och 1/2 dl olivolja. Salta och peppra. Rör ner 1/2 dl finhackad persilja. Lägg upp salladen och färskorvarna på tallrikar. Garnera med råa tunnskurna lökringar och servera gärna med varma pitabröd. Energi** Fett** Rbrer** INGEFARA. Knöl som gärna används färsk. Det är dock inte roten man äter utan jordstammen, alltså en del av stammen som ligger under markytan. Den torkade ingefäran används till (peppar-) kakor och bröd men är också användbar till många maträtter, gärna griskött och inälvsmat