Buffé 1
FILOKNYTEN MED CHEVRE OCH KUMMIN CA 18 STYCKEN 10
0 g chévre (getost) 2 tsk flytande honung 18 små ark vårrulledeg eller 1-2 ark filodeg 1 ägg kumminfrön olja GÖR SA HÄR: N w \ _ >>% ^ 1. Mosa chévren grovt med en gaffel. Blanda i honung. 2. Lägg en klick av blandningen i mitten på vårrulleark, ca 10x10 cm. 3. Rulla och vik ihop till paket. Vispa ägget. Klistra igen kanterna på paketen med lite av äggsmeten. 4. Pensla ovansidan av paketen lätt med resterande ägg. Strö över lite kumminfrön. 5. Värm en stekpanna med ca 1/2 dl olja. Stek paketen i ca 1 minut på bägge sidor eller tills de fått en gyllene fräsig yta. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt. Filodeg som blir över kan sparas i frysen. BACONFIKON PA HALLOUMI 18 STYCKEN 1 paket bacon (140 g ) 6 torkade fikon olja att steka i ca 125 g halloumiost 2 msk finhackad gräslök GÖR SÅ HÄR: 1. Skär eller klipp bort den hårda stjälken på fikonen. Rulla in varje fikon i en baconskiva. 2. Stek med skarvsidan ner i en het lättoljad panna. Stek dem runt om, sänk värmen något och stek i ytterligare 4-5 minuter tills ytan på baconet blivit vackert knaprig. Låt rinna av på hushållpapper. 3. Skär 9 skivor av halloumin, ca 1II cm tjocka. Halvera skivorna och lägg upp på ett fat. 4. Strö lite finhackad gräslök på varje skiva. Skär varje baconfikon i 3 skivor och lägg 1 skiva ovanpå varje halloumibit. Servera som drinktilltugg eller snacks. KALKONMOUSSEPA ENDIVE 100 g kalkon- eller kycklingpastej (finns färdig i ask) 2 msk madeira 2 msk grädde ca 2 skivor parmaskinka 1 endive 1 päron GÖR SÅ HÄR: 1. Mixa pastej, madeira och grädde till mousse. Ställ kallt. 2. Knaperstek parmaskinkan. Strimla när den kallnat. 3. Ta isär endiven och skär ev till bladen. Skär strimlor av päronet. 4. Lägg upp en liten klick mousse på varje blad och garnera med päron- och parmastrimlor. FÖR ALLA? Baconfikon på halloumi innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: uteslut halloumiosten eller byt ut den mot tofu. Filoknyten med chévre och kummin innehåller gluten, mjölk och ägg. Rostade saltmandlar innehåller inte gluten eller mjölk Ägg ingår. Ändra så här till äggfritt: uteslut äggvitan och använd i stället några droppar olja som gör att saltet fastnar på mandlarna. Cocktailnötter innehåller inte gluten, ägg eller mjölk Parmesangrissini innehåller gluten, mjölk och ägg. Kalkonmousse på endive innehåller inte ägg. Inte heller gluten, men havregryn ingår och rekommenderas inte till barn under 18 år med celiaki. Mjölk ingår. Metropolitan innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Whisky sour innehåller inte mjölk eller ägg. Whisky kan innehålla spår av gluten, men det gör inte t ex Ballantine eller Bells old Scotch. Pina cocktail innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. DUKNINGSTIPS: Den lyxiga stämningen får du genom att använda frostat glas och guld samt blommor som liljor och gladiolus. Whisky sour serveras i klassiska tumblerglas, Pina cocktailen fick ett lite större martiniinspirerat glas medan Metropolitan serverades i ett typiskt martiniglas. Glas och iskross från Duka, skärbräda med frostat glas Saga Form, liten vit skål Ikea 365+, guldbricka privat KLÄDER: Tanken var att skapa en lite lyxig men blasé dandystämning, 20-tal mixat med lite 70- och 80-tal. Paljetter och strass mixat med läder. Kläder från Filippa K Gossip, Häger, In Town, Mexx, Mulberry, Maria Westerlind, New House, Prét a Porter, Ril's, Swatch, Tiger, .U., Rizzo.