Buffé 1
CURRY KATARINAS Godaste glöggen Testa min favorit
! GER 1 LITER: Häll 1 liter rött vin av kraftigare typ (här har jag använt en sydafrikansk cabernet sauvignon/shiraz) i en kastrull. Tillsätt 1 1/2 dl honung, 2 cm färsk ingefära, 1 1/2 tsk grovstött kardemumma, 1 kanelstång och tunna skalremsor av 1/2 apelsin (undvik det vita). Glöggen går att servera direkt men får mer smak om den drar åtminstone någon timme. Vid servering: Rör om och hetta upp. Sila av. Njut! Pannacottaperfektion! Sätt julprägel på vaniljpannacottan (recept finns på ICA.se/buffe). Servera med denna julkryddade fruktkompott. FÖR 4 PERSONER: Koka upp 3 dl rött vin med 150 g torkad frukt och bär (t ex strimlade fikon, aprikoser och tranbär), 6 kryddnejlikor, 2 kanelstänger, 1/2 dl rörsocker, finrivet skal av 1/2 apelsin och 1/2 dl färskpressad apelsinjuice. Låt koka ca 3 minuter. Rör ner 1/2 tsk majsstärkelse utrörd i 1 msk kallt vatten. Småkoka ytterligare 2 minuter. Låt svalna. VÄRLDENS BÄSTA VANILJFUDGE Jag blir lycklig av vaniljfudge! Receptet på den här fina fudgen hittar du på ICA.se/buffe. YES OCH JIPPI – JUL IGEN! Och klart att den ska vara just god. Koka egen glögg, sno ihop en kompott, testa något nytt med apelsinerna och pausa sedan i favvofåtöljen med en värmande drink. Och du – njut! REDAKTÖR KATARINA SJÖSTRÖM, KATARINA.SJOSTROM@OTW.SE FOTO MAGNUS FOND TIPSA MIG! PUBLICERADE BIDRAG BELÖNAS MED KOKBOK. Läsartipset Snuvsoppa Åsa Lindh, Arboga, rekommenderar den här soppan i förkylningstider. »Hett och perfekt när man mår skrutt.« FÖR 4 PERSONER: Skala och skär 2 potatisar, 2 palster nackor och 4 vitlöksklyftor i små bitar. Fräs i 2 msk smör i en kastrull ca 5 minuter. Häll på 4 dl vatten och 4 dl mjölk. Tillsätt 1/2 msk finhackad ingefära och strimlor från 1/2 färsk chilifrukt. Rör och låt småkoka 10 minuter. Mixa. Smaka av med salt och peppar. Servera ev med ringlad olivolja och färsk timjan. Annorlunda apelsin Sno ihop en smaskig C-vitaminrik Apple Dew Blanda 3/4 dl whiskey (här Tullamore Dew), 1 dl äppeljuice, 3 tsk citronjuice, 3 tsk apelsinjuice och 3 tsk lönnsirap i en kastrull. Värm och servera. Skål! dessert! FÖR 4 PERSONER: Skala och skiva 3 apelsiner. Smält 75 g smör i en stekpanna och tillsätt 1 dl rörsocker och 1 dl hackad färsk basilika. Blanda och fräs på hög värme 2 minuter. Lägg i apelsinskivorna och stek dem hastigt. Pudra över kanel vid servering. Garnera ev med basilikablad. Mums! BUFFÉ 12 • 2 012 27