Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 GRAHAMSBULLAR MED APELSIN Juice som
degvätska ger smak åt de här små godingarna. CA 24 BULLAR 50 g jäst 5 dl ljummen apelsinjuice 1 msk matolja 2 tsk salt 2 msk sirap 8 dl grahamsmjöl 4-5 dl vetemjöl special GÖR SÅ HÄR: 1. Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av juicen. 2. Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. 3. Knåda degen i 5-10 minuter på lätt mjölat underlag. 4. Sätt ugnen på 250°C. 5. Dela degen, rulla ut två längder, 4-5 cm tjocka. Skär varje längd i ca 12 bitar och ställ dem med snittytan upp på plåt med bakpapper. 6. Lägg handduken över och jäs på nytt i 20-30 minuter. 7. Pensla bullarna med lite hett vatten och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda i 10-15 minuter eller tills bullarna har fin färg. Låt dem svalna på galler. \ V/ V M0R0TSBR0D Saftiga och smakrika bröd. Frys in och ta med till jobbet - smaksatt keso är gott till. 20-2 4 SMÅ BRÖD 50 g jäst 5 dl ljummet vatten 4 dl finriven morot 250 g keso 2 tsk salt 1 msk olja 4 dl grahamsmjöl ca 15 dl vetemjöl special GÖR SÅ HÄR: 1. Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag. 4. Dela degen och rulla ut 2 tjocka längder. Platta till dem lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar. Lägg dem tätt på plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter. 5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler. LANGPANNERUTOR Brödet är grovt men rutorna tunna, och det jäser bara en gång CA 20 STYCKEN 50 g jäst 5 dl ljummet vatten/lättmjölk 1 /4 dl matolja 2 tsk salt 1 /2 dl sirap 2 dl havregryn 4 dl vetekli 4 dl grahamsmjöl 5-6 dl vetemjöl special GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Smula jästen i degbunken, rör ut den med lite av degvätskan. 3. Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda. 4. Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag. Smörj en långpanna, 30x40 cm. Lägg degen i långpannan och klappa med mjölad hand till en kaka som täcker hela pannan. Sporra ut ca 20 rutor. Lägg en handduk över och jäs degen i 20-30 minuter. 5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet har fin färg. Bryt det i bitar och låt svalna på galler.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40