Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 Cathrine Schiick: i M Snabblagad veg
go Det finns fördomar om att veggomat skulle ta längre tid att laga - och därför vara krångligare. Nonsens, tycker jag. Att laga veggo kan, och ska, gå fort när man har ont om tid och får ta lång tid när den finns. Precis som med all annan matlagning. AV CATHRINE SCHUCK ASSISTENT SUSANNE PETTERSSON FOTO JOEL WÅREUS MOROTSPUCKAR MED KRYDDIG COUSCOUS Couscosen får indisk smak av kryddnejlika, kardemumma och spiskummin. I välsorterade butiker finns också redan smaksatta couscousmixer som man kan experimentera med. De nya smaksatta créme fraiche-produkterna är också smidiga att använda. Här har jag gjort sås på en sort som är smaksatt med örter. Det går utmärkt att använda duralexglas som formar i ugnen. FÖR 8 PORTIONSFORMAR 5-6 morötter, ca 600 g 4 ägg 21/2 dl mellangrädde 2 krm spiskummin 2 krm ingefära 1/2 tsk salt 1 krm peppar SÅSEN: 2 dl smaksatt örtcréme fraiche 1 knippe persilja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 125°C. 2. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. 3. Låt morötterna rinna av. Mixa i en mixer eller matberedare tillsammans med de övriga ingredienserna och kryddorna. Mixa till en jämn smet. Häll upp i små glas eller portionsformar. 4. Grädda i ca 60 minuter. 5. Hacka persiljan fint och rör ut med créme fraichen. Smaksätt med salt och peppar. Servera med couscousen. • Couscous med torkad frukt För 4 personer: Koka 3 dl couscous enligt anvisningen på paketet. Smaksätt med 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk kardemumma och 1 krm målen kryddnejlika. Hacka 1 dl torkad frukt, tex banan, mango, papaya eller aprikos. Rör ner den.
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40