Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 at Max 15 minuter RECEPT BIRGITTA RA
SMUSSON/ICA PROVKÖK FOTO ARNE ADLER Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler snabba rätte r finns på www.ica.se Vitaminkick Skala och skär 500 g morötter i små bitar. Lägg dem i en mikrosäker form. Häll på en bottenskyla vatten. Täck och mikra i 5-7 minuter på max 800 W. Koka under tiden upp 1 liter vatten med 1 -2 grönsaksbuljongtärningar i en kastrull. Mixa morötterna till puré med mixerstav eller mixer. Häll massan i buljongen. Pressa juice av 2 apelsiner och rör ner. Smaka av med salt och peppar. Rör ner 1/2 dl grädde. Red av med 1 msk maizenaredning för ljusa såser. Servera med bröd och ost. Fisk med papayareitsh Börja med relishen. Skala, kärna ur och tärna 2 papayor. Tärna 3 tomater. Kärna ur och strimla 1 grön chilifrukt. Blanda samman i en skål. Häll på dressing av 2 msk olja och 1 msk rödvinsvinäger, 112 tsk salt, 1 krm peppar och 1 msk hackad gräslök. Ställ i kyl medan du steker 1 paket fiskpinnar i lite olja. Servera med relishen och gärna pasta till. Quesadillas med hetta Strössla ca 4 dl riven ost, exempelvis vällagrad cheddar, på 4 stora tortillabröd. Skölj och tärna 1 aubergine. Skölj, kärna ur och strimla 2 röda chilifrukter. Blanda grönsakerna och fördela över osten. Stänk över lite tabasco och några droppar olivolja. Lägg på 1 tortillabröd på varje. Stek dem (quesadillas) i lite olja i stekpannan i 2-3 minuter per sida så att osten smälter. Servera med en blandad sallad, gärna med apelsin. Korvgryta a la minute Köp ett blandat rotsakspaket (ca 500 g). Skala morötterna, palsternackan och rotsellerin. Skär i bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skala också 3-4 potatisar och skär i bitar. Lägg allt i en gryta. Tillsätt 1 förpackning tomatkross (400-500 g). Koka i ca 5 minuter. Dra skinnet av 400 g falukorv. Skär i bitar. Skiva 1 chorizokorv. Lägg ner korvsorterna i grytan och koka i ytterligare 10 minuter. Krydda med färsk timjan och ev salt och peppar. Kebäb med smakrik bulgur Häll 3 dl kokande buljong (vatten + tärning) över 3 dl fin bulgur eller couscous och låt stå i ca 5 minuter. Tillaga kebab under tiden. Blanda 400 g köttfärs med 1 ägg, 1/2 tsk stött spiskummin, 1/2 tsk målen koriander, 1/2 tsk målen kanel, 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 liten hackad gul lök till en färs. Forma färsen till stora avlånga köttbullar. Stick en lång träpinne igenom. Grilla i grillpanna i ca 5 minuter per sida. Smaksätt bulgurn med 1 dl hackad persilja och 1 msk hackad färsk mynta eller 1 tsk torkad. Servera kebaben med bulgur/couscous och en sallad på isberg och citron.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40