Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 Lättlagat med kål Vitkål: så vanlig
at t vi nästan glömmer bort den. Ofta en barnfavorit eftersom vitkålsklyftor serveras både i skolan och på dagis. Vanlig som råkost och i husmansrätter som te x kålsoppa. Savoykål: lite mildare än vitkålen. Populär på innekrogarna med sina vackert krusiga blad. Kan användas i samma rätter som vitkål - pröva gärna savoykål till kåldolmarna. AV SIV OCH KEY L NILSON SOTSUR KAL MED PARMASKINKA Vitkål, spetskål eller savoykål - alla passar de i den här italienska anrättningen. FÖR 4 PERSONER 700-800 g kål 3 bifftomater 3 msk olivolja 1 stor gul lök, finskivad salt och grovmalen svartpeppar 2 msk vinäger 1 msk strösocker torkad skinka att servera till GÖR SÅ HÄR: 1. Skålla och skala tomaterna Ta bort kärnorna och grovhacka köttet. 2. Finstrimla kålen utom rotstocken. 3. Hetta upp olivoljan i en gryta. Fräs löken blank. Lägg sedan i kål och tomater och rör om. Krydda med salt, peppar och vinäger. 4. Sjud under lock tills kålen känns lagom mjuk, ca 10 minuter. 5. Rör ner sockret och sjud i ytterligare en kort stund. Smaka av och servera kålen med en god skinka till. För alla? Sötsur kål med parmaskinka innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40