Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Annas Curry FOTO PEPE NILSSON Skicka
brev, fax eller e-post till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax:08-7282337 anna.gidgard@forlaget.ica.se BEARNAISESAS Åsa Joseph i Stockholm ha r skicka t i n re - cep t på e n sås so m ho n själv experimente - ra t fram d å ho n fic k red a p å at t et t av hen - ne s barn var laktosintoleran t Pulvervarian - te n innehålle r j u mjöl k oc h de n äkt a bearnaise n var fö r fe t fö r henne s smak . 21 / 2 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1 msk rödvinsvinäger 3 / 4 tsk dragon 1 msk maizena, majsstärkelse 2 äggulor från små ägg ca 25 g smör, eller mjölkfritt margarin vid laktosintolerans lite klippt färsk persilja ev salt GÖR SÅ HÄR: 1. Koka up p vatten , buljongtärning , vinäge r oc h drago n unde r omrörning . Rör u t maize - nan i lite vatten oc h tillsät t äve n den . Låt ko - k a e n kor t stund . Låt svalna . 2. Rör ne r äggulorn a oc h värm up p på nyt t oc h rö r tills såsen tjockna r lite . 3. Rör ne r smöre t till s all t smäl t oc h rö r se - da n i persiljan . Smak a ev a v me d lite sal t V V Såg notisen om potatiskaka som ekonof r miräddare. Som student kan jag bara instämma. Här är min personliga favorit. Skala, riv och krama vätskan ur potatisen. Salta, peppra och blanda i hackad rödlök och fint tärnad fetaost i smeten. Stek till fin färg på medelvärme. Servera med svarta oliver och ev tsatsiki. Enkelt och suveränt gott.« Mattias Nyberg , fatti g Stockholmsstuden t www.sushM 01 .com Här kan du lära dig göra sushi, läsa historik och lära dig vett och etikett om sushi. www.sushi.infogate.de Adresser till sushiställen runt om i världen, med utlåtanden. Sverige är välrepresenterat. ANANASPAJ O m ma n inte är lycklig no g at t h a somma - rens skör d i fryse n få r ma n ta til l konserve r så här i januari . De t hä r recepte t me d kros - sad ananas komme r från Ylva Sandber g i Umeå . Den är fantastisk t god ! LEILAS HALLON SMOOTHIE Leila, so m var året s kvinnliga koc k 1999 , har gjor t de n hä r drinken so m ä r e n fräsc h vitaminkick . Den passa r perfek t til l brunche n me n fungera r faktisk t även so m annorlunda des - ser t FÖR 4 DRINKAR Mixa 1 liter vaniljyoghurt, 2 krm målen ingefära, 3 msk socker och 4 dl frysta hallon i en matberedare. Tillsätt 1 dl kolsyrat vatten på slutet. Servera i 4 stora glas. Leila tipsa r ocks å o m hu r ma n lättare få r fräsiga kante r p å våfflo r oc h pannkakor . By t ut e n liten de l av mjölke n mo t kol - syra t vatten . Blanda samman 150 g smör, 1 dl socker. 3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop 1 ägg, 2 dl lättcréme fraiche eller créme fraiche, 1 dl socker och 1 tsk vaniljsocker. Blanda i ca 500 g avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i. t^i Guldkant At t även vardagsmate n ka n h a guldkan t ä r Kokboken s (ICA bokförlag ) grundtema . En skö n tanke , fö r hu r ofta laga r ma n festma t egentligen ? Kokboke n är inte bar a e n re - ceptsamlin g utan dä r finn s även fakt a o m råvaro r oc h redska p oc h et t kökslexikon . Steg-för-stegbilde r hjälpe r de n so m inte ä r så van at t laga mat , oc h alla recep t ä r beräk - nade fö r 1 - 2 respektiv e 4 portioner , alla le - ver j u faktisk t inte i kärnfamilje r idag . Det goda lätta En hel t underba r liten bo k so m visa r at t go d ma t ka n vara lät t at t laga oc h inte behöve r innehålla mycke t fet t Här et t recep t me d kyckling , so m bli r extra saftig t av at t marine - ra i yoghur t Foto : Wolfgang Kleinschmid t Recept : Beri t Paulsson Swee t chili-kyckling Blanda 1/2 d l yoghurt , 2 ms k swee t chili - sås , 1 pressa d vitlöksklyfta oc h 11I ts k sal t Bland a detta me d 50 0 g kycklinglårfilee r oc h lå t marinera i kylen i mins t 4 timmar . Sät t ugne n på 225°C . Lägg kycklinge n p å et t smor t ugnssäker t fa t Ste k i mitte n a v ugne n i c a 15 minuter . Servera me d grönsakscous - cou s oc h gärna e n klic k currykrydda d mil d yoghurt .
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40