Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6 Så här viks foliepaketen Förutsättnin
gen för att tillagningstekniken ska lyckas är att det inte går hål på foliearket. Var därför försiktig när du hanterar paketen och använd kraftig ugnsfolie! Lägg ut foliearket på en plan arbetsyta. Ha på lite matfett i mitten på ena halvan av foliearket. Lägg på ingredienserna enligt receptet. Vik över långsidan så att kanterna på över- och undersida möts. Släta till folien så att det blir tätt och plant vid kanten. Vik in kanten ca 1 cm. Släta till kanten. Upprepa vikningen 3-4 gånger. Gör samma sak med kortsidorna. TORSK MED OLIVER OCH KRONÄRTSKOCKA FÖR 4 PERSONER 400 g fryst torsk i block (tinad) ca 150 g »krabbpinnar« 1 burk kronärtskocksbottnar eller -hjärtan, ca 400 g Ett väl inslaget paket bevarar ångan bäst, det ger också bästa tillagningsresultatet. 1 burk svarta oliver, ca 240 g 1 burk tärnad fetaost, ca 400 g 1 msk olivolja + olja till paketen 1 msk färskpressad citronjuice, eller 2 tsk konc från flaska 1/2-1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1 dl grovhackad persilja, ca 1 kruka Vid »ångkokningen« i ugnen blåser paketen upp sig om paketet varit väl förslutet. 4 portioner ris, gärna basmatiris DESSUTOM: 4 ugnsfolieark å ca 30x40 cm GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Skiva/grovstrimla den tinade fisken. Dela krabbpinnarna i bitar. Häll av kronärtskocksbottnarna och dela dem i bitar. Grovhacka oliverna. Blanda detta med den tärnade osten. 3. Smaksätt med olja, citronjuice, salt och peppar. Blanda väl. 4. Olja lätt mitten på ena halvan av foliearken. Fördela blandningen mitt på den oljade delen. Vik ihop paketen. 5. Koka riset enligt anvisning på paketet. Basmatiriset behöver endast ca 10 minuters koktid. 6. Lägg foliepaketen på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på mellersKom ihåg!Köp hem fisken dagen innan den ska tillagas och tina den i kylen från morgonen eller i ett dygn. Så slipper du snabbtina den. Kläm ta falsen i ca 12 minuter. 7. Portionera riset i djupa skålar. Klipp upp paketen och lägg över innehållet på riset med en stekspade. Strö över den grovhackade persiljan. För alla? Innehåller inte gluten om du väljer glutenfria krabbpinnar. Ägg och mjölk ingår, laga i så fall rätten utan krabbpinnar och fetaost vid ev allergi. Tina: Oliverna och skockorna känns ganska närbesläktade; de har båda en lite metallisk smak. Därför tror jag att det skulle vara gott med ett lent potatismos till. Jacob: Visst, jag kan också tänka mig lite färdig tsatsiki att klicka över. tumme och pekfinger så ploppar an behöva lite hjälp av en kniv. 4
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40