Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 Tips! Brödet (långpannerutor) går br
a att fylla och frysa in för billiga luncher. Dela degen och kavla ut ena halvan. Täck degen med enbart riven ost, eller blanda med hackad paprika eller stekt hackad bacon. Kavla ut andra deghalvan och lägg över. Tryck till runt kanten och skär degen i rutor innan den jäses och gräddas. FESTBROD MED PARMESAN Vin, sallad och ett gott nybakat bröd att bryta av är ingen dålig fest i januari. 1 BRÖD 100 g margarin 21/2 dl mjölk 50 g jäst 1 tsk saft 1 ägg 2 dl riven parmesanost 2 dl grynblandning 7-8 dl vetemjöl special TILL PENSLING: 1 uppvispat ägg sesamfrön GÖR SÅ HÄR: 1. Smält margarinet i en kastrull på svag värme, slå i mjölken och låt HONUNGSBRÖD Bikarbonat i stället för jäst gör brödet till ett snabbak, men man förlorar lite i hållbarhet. Mumsa det nybakat till kvällsteet. 1 BRÖD 2 tsk blandade brödkryddor 2 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 liter rågsikt 5 dl filmjölk blandningen bli ljummen. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2. Smula jästen i degbunken och rör ut den med degvätskan. Arbeta in övriga ingredienser och sist vetemjöl till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter. 3. Sätt ugnen på 200°C. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Rulla ut en längd, 5-6 cm tjock och skär den i 12-14 bitar. Ställ dem tätt med snittytan upp i formen. Jäs i ca 20 minuter. 4. Pensla brödet med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna på galler. 3/4-1 dl honung GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Smörj en bakform på 2 liter. 3. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Rör ner filmjölken och honungen. Arbeta ihop till en deg och fördela i formen. 4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter, eller tills det känns klart. Låt det svalna på galler.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40